Schepping van de man

God schiep de ezel en zei tegen hem: Je bent een ezel. Je moet ononderbroken van de morgen tot de avond werken en zware dingen op je rug dragen. Je zult gras eten en niet zeer intelligent zijn. Je zult 50 jaar leven. Daarop antwoordde de ezel: 50 jaar zo te leven is te veel, geef me a.u.b. niet meer als 30 jaar.
En het was zo.

Toen schiep god de hond en sprak met hem: Jij bent een hond. Jij zult over de goederen van de mens waken, hun trouwste vriend zijn. Jij zult eten, wat de mensen hebben overgelaten en 25 jaar leven. De hond antwoordde: God, 25 jaar zo leven, is te veel. A.u.b. niet meer dan 10 jaar.
En het was zo.

Toen schiep god de aap en sprak met hem: Jij bent een aap. Jij zult van boom tot boom zwaaien en je gedragen als een idioot. Je zult grappig zijn en zult 20 jaar leven. De aap sprak. God, 20 jaar als Clown in de wereld te leven is te lang. A.u.b. geef me niet meer dan 10 jaar.
En het was zo.

Tenslotte schiep god de man en sprak met hem: Jij bent een man, het enige rationele levende wezen, dat de aarde bewonen zal. Jij zult je intelligentie benutten, om anderen als jou onderdanen te maken. Jij zult de aarde beheren en voor 20 jaar leven. Daarop sprak de man: God, man te zijn voor slechts 20 jaar is niet genoeg. Geef me a.u.b. de 20 jaar die de ezel niet wilde, de 15 van de hond en de 10 van de aap.

En god zorgde ervoor, dat de Man 20 jaar als man leeft, dan trouwt en 20 jaar als ezel van 's morgens tot 's avonds werkt en zware lasten draagt. Dan krijgt hij kinderen en zal 15 jaar leven als een hond, het huis bewaken en dat eten wat de familie overlaat. Dan, op oudere leeftijd, leeft hij 10 jaar als aap, gedraagt zich als een idioot en vermaakt zijn kleinkinderen.
En het is zo ...

Zoekfortune cookie

Never let your sense of morals prevent you from doing what is right.


fortune cookie

It's never too late to be what you might have been.