Weddenschap

Jansen werkt aan de inpaklijn van een grote fabriek. Op een ochtend komt hij het parkeerterrein oprijden in een prachtige Jaguar. De secretaresse ziet dat, en zij zegt tegen de baas: "Heeft u gezien in wat voor een Jaguar die Jansen is komen aanrijden? Daar kan 'ie nooit eerlijk aangekomen zijn." "Ik zal hem er eens over aanspreken," zegt de baas.

Die dag gaat de baas naar Jansen toe. Hij zegt: "Jansen, ik zag je aankomen in die Jaguar. Daar kan jij nooit eerlijk aangekomen zijn." "Ik zal open kaart spelen," zegt Jansen: "Ik maak vaak weddenschappen, en zo ben ik aan die Jaguar gekomen." "Dus jij wint zo vaak weddenschappen?" vraagt de baas. "Ja," zegt Jansen, "als ik tien weddenschappen afsluit, dan win ik ze ook bijna altijd alle tien." "Durf je met mij ook te wedden?" vraagt de baas. "Ja hoor," zegt Jansen, "ik wed met jou om 10.000 euro dat jij om 12 uur een grote wrat op je kont hebt zitten." "Aangenomen." zegt de baas.

Om 11 uur gaat de baas even naar de toiletten. Voor de spiegel trekt hij zijn broek naar beneden en kijkt naar zijn kont: zo gaaf als wat. Die weddenschap verliest Jansen, denkt de baas. Om half twaalf gaat de baas nog een keer met zijn kont voor de spiegel staan: geen wrat te zien. Ik win, denkt de baas. Om twaalf uur gaat de baas weer naar het toilet. Voor de spiegel kijkt hij naar zijn blote kont: geen wrat.

Jansen komt binnen. "Met jou had ik een weddenschap." zegt hij tegen zijn baas. "Die verlies je," zegt de baas, "kijk maar: geen wrat te zien." "Ik kan dat zo niet zien," zegt Jansen, "ga eens bij het raam in het licht staan." De baas doet dat en zegt: "Zie je wel, geen wrat te zien. Die weddenschap heb je verloren!"

"Niet echt," zegt Jansen, "Ik heb met 300 man personeel voor 20.000 euro gewed dat jij om twaalf uur met je blote kont voor het raam staat."

Zoekfortune cookie

A member of your family will soon do something that will make you proud.


fortune cookie

You have a deep appreciation of the arts and music.