Diversen

- * Welkom
- Fortune cookies
- Kalender
- Nieuws
- Zoekresultaten

Kalender

IPadres: 3.239.40.250
Kalender: 31-01-2021

Midwintertocht - KCC Never Dry

Wordt dit je eerste tocht van 2021? We varen in de wateren rondom Rotterdam een mooie tocht. Om 9.00 uur verzamelen wij in het clubhuis van Never Dry, Kralingseplaslaan 135, Rotterdam. De boten worden hier opgeladen. Om ongeveer 10.00 uur vertrekken we gezamenlijk naar de Bermweg in Capelle a/d IJssel. We varen naar Nieuwerkerk a/d IJssel waar we overdragen en linksaf gaan en via het aquaduct over de A20 naar Zevenhuizen varen. Daar nemen we een smalle vaart naar Eetcafé De Roerdomp, waar we pauzeren. We zijn dan halverwege. Over de Rottemeren, de Rotte, de Boezem (overdragen) en de Kralingseplas keren we terug naar het clubgebouw van Never Dry. De halve tocht varen (tot de Roerdomp of vanaf de Roerdomp) is ook mogelijk. Het is winter dus zorg voor passende kleding, warm drinken, wat te snoepen en te eten. Denk ook aan waterdicht verpakte reservekleding en je zwemvest. Voor vragen bel (of email) je naar Mike Griffin, tel. 06 4851 6413. Voor het aanmelden, liefst voor 27 januari, e-mail: mageforce@gmail.com
Kalender: 13-02-2021

Vlist - TKBN Toercommissie

Deze tocht gaat door een oer-Hollands landschap met wipwatermolens, oude krukhuisboerderijen en laag polderland van Haastrecht naar Schoonhoven. Hier pauzeren we en lopen we wellicht het mooie oude stadje even in. Daarna varen we via dezelfde route weer terug naar ons vertrekpunt. De tocht is 18 km lang. Iedereen die, gezien het koude water, al minimaal één seizoen geregeld vaart kan meegaan. Zorg wel voor aan het weer aangepaste kleding, reserve kleding en verdere uitrusting. Vergeet ook niet om warme drank en eten mee te nemen. Startpunt is de parkeerplaats bij zwembad De Loete aan de Vlist, Bredeweg 2, 2851 VA Haastrecht. Hier starten we om 10.00 uur. Aanmelden tot uiterlijk op de donderdag voor de tocht bij Jaap Ruiter, vaarkalender@tkbn.nl of tel. 0345 47 35 96. Op de dag zelf mobiel bereikbaar via 06 1328 6160.
Kalender: 28-02-2021

Oefenen in het zwembad - KV Driestromenland

Kanovereniging Driestromenland oefent in het winterseizoen enkele malen in het overdekte zwembad van Geldermalsen. Op zondag van 12.30 – 14.00 uur heeft de vereniging voor de laatste keer in deze winter het zwembad afgehuurd. Voor deze zwembadsessie bestaat er de mogelijkheid voor een beperkt aantal TKBN leden om deel te nemen aan de zwembadtraining. Eigen bijdrage € 5,00 per persoon. Voor verdere informatie en om je aan te melden kun je contact opnemen met Derk Jan Herselman op telefoonnummer 0345 57 55 29 of via mailadres info@kv-driestromenland.nl Doe dit liefst voor 23 februari.
Kalender: 13-03-2021

Rondje Kinderdijk - TKBN Toercommissie

Nog niet meegemaakt hoe de molens van Kinderdijk er uit zien zonder buitenlandse toeristen? Je kunt het vandaag beleven. We verzamelen om 10.00 uur nabij de brug in de N481 (Peilmolenweg) in Oud Alblas. Links voor de brug is een carpoolplaats tegenover de landbouwwinkel van de Boerenbond. Hier verzamelen we. Rechts van de brug kunnen we het water op. Voordat we dit doen zetten we eerst de auto’s bij het eindpunt van de tocht neer. Dit is 2 km verderop. We lopen daarna terug. We varen over de Alblas, bij Alblasserdam rechtsaf en via de Nieuwe Waterschap naar Kinderdijk. Hier bij de witte ophaalbrug bij de museummolen is een bootsteiger en kun je goed overdragen naar de kanosteiger aan de andere kant van het dijkje naar de Achterwaterschap. Deze varen we uit tot de Zijdebrug, ons eindpunt van deze dag. De route is ongeveer 18 km lang. Aanmelden uiterlijk op donderdag 11 maart bij Jaap Ruiter via vaarkalender@tkbn.nl of tel 0345 473 596. Op de dag zelf bereikbaar via 06 1328 6160.
Kalender: 03-04-2021

Utrechtse Grachtentocht (Int.) - TKBN Toercommissie

We starten onze tocht in de buurt van het FC Utrecht stadion op de Kromme Rijn. We gaan richting stad om daar een dubbele ronde door de prachtige Utrechtse grachten te varen. Zo mogelijk knopen we er ook nog een rondje Berenkuil en Zilvermeer aan vast. We houden een rustig tempo aan zodat iedereen in staat is om de groep bij te houden. Dit geeft ons meteen de mogelijkheid om de stad op ons gemak vanaf het water te bekijken. We pauzeren in of aan de rand van de binnenstad. Hierna keren we terug de Kromme Rijn op. Wie bij terugkomst op het vertrekpunt nog niet genoeg heeft gevaren kan besluiten om door te varen in de richting van Bunnik en wellicht nog even afmeren bij het pannenkoekenhuis van Amelisweerd. De totale tochtlengte is 17 tot 25 km, afhankelijk van de gemaakte keuzes.

We verzamelen om 9.30 uur en verwachten dat iedereen om uiterlijk 10.00 uur startklaar op het water ligt. We parkeren voor of achter de eerste voetbalvelden aan de Laan van Maarschalkerweerd. Kom je van buiten Utrecht? Neem dan op de A12 de afslag Houten / Utrecht Lunetten. Ga onderaan de afslag richting Utrecht Lunetten en Stadion. Dit is de Waterlinieweg. Neem de 2e afslag (dit is afslag Stadion). Onderaan de afslag ga je linksaf en vervolgens rechtsaf. Je rijdt nu voor het FC Utrecht Stadion langs. Na een paar honderd meter ga je rechtsaf op de Y-splitsing (is richting Bunnik) de Kromme Rijn over. Je rijdt nu op de Laan van Maarschalkerweerd. Rij nu de eerste parkeerplaats links op. Aanmelden tot uiterlijk op donderdag 1 april bij Jaap Ruiter, e-mail vaarkalender@tkbn.nl. Telefonisch via +31 345 47 35 96 kan ook. Op de dag zelf bereikbaar via +31 6 1328 6160.
Kalender: 17-04-2021

72e Internationale Bollentocht (17 en 18 april) - HKV Haarlem

Doe mee aan de 72e Bollentocht. Op zaterdag wordt in en rond Haarlem de 21 km lange Molentocht gevaren. Deze start om 10.30 uur. Op zondag varen we de Bollentocht in de richting van Lisse. De start is dan om 10.00 uur met keuze uit 3 verschillende afstanden; 17, 27 of 35 km. Op zaterdagavond kan men het Bloemencorso bewonderen dat dan op loopafstand van onze club Haarlem binnenrijdt. Er kan vanaf vrijdagmiddag gekampeerd worden op ons terrein. Verdere informatie vind je op de website www.hkvhaarlem.nl. Informatie en opgeven kan op info@hkvhaarlem.nl of op woensdagavond vanaf 20.00 uur via tel 06 2975 1532.
Kalender: 22-04-2021

10e Open Canoe Festival La Drôme, Frankrijk (22 t/m 25 april) - OCF

Info volgt ...
Kalender: 29-05-2021

5e Havel-Plünnenfahrt (29 mei t/m 9 juni) - KC Zugvogel Berlin

Deze kleinschalige trektocht is bedoeld voor ervaren kanovaarders die in een redelijk hoog tempo langere afstanden kunnen varen. Je neemt zelf al je bagage mee en verzorgt zelf al je maaltijden. Je volgt gedurende 12 dagen de Havel van haar bron tot de monding. De totale vaarafstand is 323 km. De organisatie is in handen van René Buchholz. De kosten bedragen ongeveer € 95,00 excl. vervoer. Op zaterdag 29 mei om 13.00 uur worden de auto’s naar het eindpunt gebracht dus je zult voor dat moment in startplaats Kratzeburg moeten zijn. Vanaf zondag wordt gevaren. De etappes en afstanden zijn als volgt: Kratzeburg-30 km-Wesenberg-31 km-Himmelpfort-30 km-Mildenberg-24 km-Liebenwalde-34 km- Berlin-Heiligensee (1 rustdag)-37 km-Potsdam-22 km-Ketzin-25 km- Brandenburg-45 km- Rathenow-45 km-Havelberg. Verdere details na aanmelding. Er is slechts plaats voor 20 deelnemers. Vol is vol dus aanmelden z.s.m. maar uiterlijk op 1 mei via Havel-Pluennenfahrt@online.de .
Kalender: 26-06-2021

65e Tour International Danubien (26 juni t/m 8 september) - TID

Elk jaar sinds 1956 wordt op de Donau een kanotrektocht georganiseerd van in totaal 2515 km lengte. De tocht is daarmee de langste georganiseerde kanotrektocht ter wereld. De start is in Ingolstadt in Duitsland en eindigt na 11 weken en 10 landen in Roemenië in de Zwarte Zee. De meeste dagen vaar je tussen de 40 en 60 km. Je neemt zelf al je bagage mee in de kano. Het is mogelijk deze tocht in één zomer te varen maar veel deelnemers kiezen er voor om er meerdere jaren over te doen. Je kunt op elke overnachtingsplaats starten of eindigen. Aanmelden kan tussen medio januari en eind april. Wil je gebruik maken van het vervoersaanbod van de organisatie dan uiterlijk half februari aanmelden. Voor meer informatie zie www.tour-international-danubien.org.

Ga je dit keer (een deel) mee? Meldt het ook even via vaarkalender@tkbn.nl zodat we de Nederlandse deelnemers vooraf in contact kunnen brengen met elkaar.
Kalender: 26-07-2021

Friesland Gigant (26 t/m 31 juli) - KV onder De Wadden

Vanuit Franeker start deze kleinschalige trektocht van circa 200 km met dagafstanden van 25 tot 45 km door de provincie Friesland. Iedereen neem zijn/haar eigen kampeeruitrusting mee in de kajak. Er wordt gekampeerd op besproken campings aan de route. De tocht is bedoeld voor ervaren kanovaarders die op eigen risico meevaren. Zwemvest verplicht. De kosten voor deze week bedragen € 95,00 per persoon. Dit is inclusief 1 diner en T-shirt. Aanmelden doe je uiterlijk op 12 juli bij Tjeerd Hofstra via mail t.hofstra@home.nl .
Kalender: 31-07-2021

60e Trektocht in Polen over Drweca en Wisla (31 juli t/m 14 augustus) - KTW Chel

en trektocht door mooie natuur, sportief van karakter, met soms zeer eenvoudige, soms prima voorzieningen onderweg. En met een feestelijk tintje vanwege de 60e keer dat deze tocht wordt gehouden. De TKBN organiseert een gezamenlijke deelname aan deze tocht. Zin in een sportieve kanotocht met unieke kenmerken? Doe mee! De tocht bevat 9 vaardagen over kleine meren, doorgangen, natuurgebieden, langs beboste oevers, de vlot stromende kronkelende Drwęca en de weidse Wisła. Tussendoor zijn er rustdagen en is er ruim gelegenheid om de oude stadjes te bekijken, zoals Brodnica, Golub Dobrzyń, Toruń en Chełmno. In de streek zie je nog veel restanten van oude burchten uit de tijd van de kruisridders. Dit gebied ligt tussen Poznań, Gdańsk en Warszawa op 1100 km vanaf Utrecht. Je kunt de reis op je gemak doen in twee reisdagen, een routebeschrijving is beschikbaar. Reken met het vaarschema mee op 19 dagen uit en thuis. Je krijgt er iets bijzonders voor: natuur, cultuur, gastvrijheid, ontvangsten met muziek of koor, rondleidingen door een stad of kasteel. De taal is geen probleem, met Duits, Engels of handen en voeten kom je een eind.

Om mee te doen moet je een geoefend vlakwatervaarder zijn die op dagtochten goed kan meekomen. Je kampeert in je eigen tent, vaak op een simpel veld, er is zelden ruimte voor een grote tent. De grond is over het algemeen geen probleem voor de haringen. Zorg dat je net als bij dagtochten in ons land altijd drinken én een lunchpakketje bij je hebt in de kano.

Deze jaarlijkse trektocht wordt georganiseerd door de kanovereniging Klub Turystów Wodnych in Chełmno, kortweg KTW Chełmno, dit jaar voor de 60e keer. Zie de website (https://ktwc.pl/60msknl/) . Kijk ook op de TKBN-website bij de Nieuwsberichten of er extra informatie over de tocht is. Van oudsher werd de tocht logistiek begeleid door militairen, dat zie je nog bij de bagagewagens en de keuken. Clubleden vervoeren dagelijks de bagage, zetten het kamp op en koken voor iedereen. Ook zorgen zij 's morgens en 's avonds voor koffie, thee, kokend heet en koud water. Je hebt onderweg geen campingbrandertje nodig, wel een thermosfles voor heet water. Zelf zorg je dagelijks voor je ontbijt en lunch. De campings zijn steeds in de nabijheid van plaatsen met een kiosk of winkels, zodat brood, fruit, broodbeleg, drinken en andere dagelijkse behoeften te koop zijn. De prijzen zijn laag naar onze begrippen.

Na aankomst in Chelmno blijven de auto's staan op het bewaakte kazerneterrein, waar ook de kanoclub is gevestigd. Na de feestelijke opening met muziek en toespraken worden alle deelnemers en de kano's naar het startpunt bij het meer van Partęczyny gebracht. Vanaf hier start het varen.
Tijdens de rustdagen zijn stadjes te bezoeken, soms is er een rondleiding, of treedt een fanfare of een koor op of is er een andere festiviteit, kortom, ouderwetse gastvrijheid in een sportieve sfeer.

Reken op heel sobere sanitaire voorzieningen, niet elke dag is een warme douche of modern toilet voorhanden. Soms staan er enkele dixies, hier en daar is het sanitair gemoderniseerd. De eerste dagen zijn er korte tochtjes over kleinere meren. Het water is schoon, prima om te zwemmen, je vaart door schitterende natuur. Hierna volgen vier vaardagen op de licht stromende en kronkelende rivier de Drwęca, met om de dag een rustdag om een stadje te bekijken. Je vaart hier door een doodstille omgeving, waar je soms ook kraanvogels ziet. Na een week langs de Drwęca mondt deze in de Wisła bij Toruń en kamperen we nabij de oude binnenstad met veel fraaie historische gebouwen in een aantrekkelijk centrum. Tenslotte volgen nog twee dagen langs de vlot stromende Wisła tot aan Chełmno, met tussendoor een rustdag in Solec Kujawski, waar je het Jurapark kunt bezoeken. In totaal ben je 15 dagen onderweg, de totale vaarafstand is 252 km, gemiddeld 28 km per vaardag. De lange trajecten zijn op vlot stromend water zonder stroomversnellingen of wilde stukken; af en toe is er een overdraging.

De TKBN heeft een boekje met veel praktische informatie over de tocht. Het bevat iets over de historie en omgeving, mooie plaatsen in de streek, de stad Chełmno, rijroutes, verkeersregels in Polen, brandstof tanken, Pools geld (pinnen kan op veel plaatsen), campings voor onderweg nabij Berlijn en de Poolse grens (voor wie in twee dagen wil rijden), de benodigde uitrusting, iets over de plaatsen langs de route, waar winkels zijn, tips voor je uitrusting, een woordenlijstje inclusief hoe je het uitspreekt, telefoonnummer van de tochtleiding, afwijkende verkeersregels, verkeerstips, en sfeerverhalen over de tocht in voorgaande jaren. Het boekje kost € 9,00 (in kleur gedrukt) exclusief de verzendkosten.

De deelnameprijs is € 200 (volwassenen) en dat is inclusief dagelijks een warme maaltijd, bagagevervoer, kamperen en tochtorganisatie. Dit bedrag betaal je contant in euro’s na aankomst bij de club op de kazerne in Chełmno. Verdere informatie over de tocht en de bestelwijze van het tochtboekje kun je opvragen bij vaarkalender@tkbn.nl . Begin 2021 organiseert de TKBN een informatiedag voor de buitenlandtochten, hier ben je ook welkom voor meer informatie over deze tocht in Polen. Tot slot kun je je via de vaarkalender opgeven voor deelname, wij zorgen dan voor de inschrijving in Polen. Wij kunnen de liefhebbers van natuur en kanotrektochten deze tocht van harte aanbevelen.
Kalender: 16-08-2021

25e Friesche Elfstedenweek Te Water (16 t/m 21 augustus) - WV De Meeuwen

Ook de kano-elfstedentocht van 2020 is afgelast en doorgeschoven naar 16-21 augustus 2021
Kalender: 16-08-2021

25e Friesche Elfstedenweek te Water (16 t/m 21 augustus) - WV de Meeuwen

Info volgt ...
Kalender: 29-08-2021

Rondje Breda - KV Breda

Breda heeft als bijnaam “De parel van het zuiden”. U kunt zelf tijdens deze kanotocht ervaren of dit terecht is. We varen een tocht van 15 km over de singels van Breda met een uitstapje over de in ere herstelde meanders van de Bovenmark tot aan de stuw bij de Bieberg nabij Ulvenhout. Hier wordt een lunchpauze gehouden. Vervolgens varen we terug via de singels richting de Haven. Sinds de heropening van een stukje Mark in de oude haven is het centrum van Breda weer per kano bereikbaar. Dit biedt ons een goede mogelijkheid om het stadscentrum per boot en te voet te verkennen. Hierna varen we verder om de tocht op het startpunt te kunnen afsluiten. Voor de aangemelde deelnemers is er een routekaartje met wetenswaardigheden over onze Parel beschikbaar. Bijzonderheid: je hebt een balpen nodig tijdens deze tocht. Niet vergeten dus!

We verzamelen om 10.00 uur voor Weerijssingel 44 in Breda. Om 10.30 uur is het vertrektijd. Aanmelden en informatie bij Gerard van der Heijden via gamjvdheijden@hetnet.nl of 06 1406 0579 (na 19.00 uur).

Aanrijroute: Op de A16 afslag 16 Breda West nemen. Rijd richting Breda Centrum (Verlengde Ettensebaan). Deze gaat over in de Ettensebaan en daarna in de Vincent van Goghstraat. Na circa 4 km ga je vóór de brug rechtsaf. Dit is de Weerijssingel. Ter hoogte van de Rembrandstraat bevindt zich huisnummer 44.

Tip: er zijn diverse campings in de buurt om er een gezellig weekend van te maken, bijvoorbeeld op Camping Liesbos www.camping-liesbos.nl of Minicamping Hof van Overveld www.hofvanoverveld.nl
Kalender: 06-09-2021

12e Senioren Bezirksfahrt (6 t/m 12 september) - Bezirk 3 NRW

Vanuit een vast kamp op camping Campen am Flüss te Oedelsheim aan de Weser bij Km-paal 25,2 worden een week lang kanodagtochten aangeboden. Je kunt varen op Weser, Werra, Fulda en een aantal kleine zijriviertjes hiervan, afhankelijk van de waterstand op dat moment. Daarnaast worden er gezamenlijke wandeltochten en culturele uitstapjes in de wijde omgeving gemaakt. Aanmelden doe je voor 3 juli bij Erhard Brämisch, Tel +49 173 2747017 of via E-mail: erhard.braemisch@web.de .


Zoek

Nieuws

19/10
07/05
17/03
07/03
29/02


Kalender

31/01
13/02
28/02
13/03
03/04


Laatste updates

21/12
21/12
08/03
17/01
28/12
Website: 234 pagina's.