Diversen

- * Welkom
- Fortune cookies
- Kalender
- Nieuws
- Zoekresultaten

Kalender

IPadres: 3.94.202.172
Kalender: 29-02-2020

Schrikkeldagtocht - Kanovereniging SloterplasSchrikkeldagtocht vanaf de vereniging naar................
Verzamelen om 13:00 op 1 dag voor 30 februari 2020 met na afloop pannenkoeken.
Kalender: 04-03-2020

Lezing Rondje Islay - KVIJ

Speciaal voor de zeekanovaarders onder ons maar zeker ook voor alle andere belangstellenden neemt Jan Vlak ons tijdens deze avond mee op avontuur op en rond het Schotse eiland Islay. Beleef het mee! Locatie: de kantine van KV De IJsselstreek, sportpark IJsseloever, Zomerdijk 41, 3402 MJ IJsselstein. Aanvang van de avond is om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.
Kalender: 07-03-2020

Brandsport Wildwaterweekend (7 en 8 maart) - KV De Goudse Peddel

Dit weekend staat weer in het teken van de opleiding “varen op wildwater“. Het is bedoeld om geïnteresseerden en beginners kennis te laten maken met het varen op stromend en wildwater.
Ons overnachtingadres is weer als vanouds de Sportherberg van Brandsport in het hart van de Ardennen. Degenen die kennis willen maken met het wildwatervaren kunnen te plaatse een volledige wildwateruitrusting huren. Ook beginnende WW-vaarders met een eigen uitrusting die dit weekend begeleid willen varen zijn van harte welkom op dit leerweekend. Uiteraard zijn ook de ervaren wildwatervaarders van harte welkom.
Het lesprogramma op zaterdag bestaat uit instructie met jouw groepje op de Ourthe. Op zondag ga je een wat wilder stukje rivier op om het geleerde in de praktijk te brengen. De instructie wordt gegeven door ervaren WW-vaarders van de GP en de TKBN. De kosten van dit weekend zijn circa € 95,00 (inclusief begeleiding). Dit is het totale bedrag voor twee overnachtingen incl. een luxe ontbijt en lunchpakket en twee dagen huur van een wildwaterboot met toebehoren. Ben je zelf in het bezit van een complete WW-uitrusting dan betaal je circa € 65,00. De betaling hiervan moet je ter plaatse contant voldoen bij Brandsport. Pinnen is daar niet mogelijk!!! De bijdrage in de organisatiekosten (naast de cursuskosten en overnachting) is € 10,00 per persoon. Wil je mee met dit super sportieve wildwaterweekend geef je dan via e-mail op wildwater @ degoudsepeddel.nl. Doe dit uiterlijk op 24 februari zodat we het nodige vervoer en organisatie tijdig kunnen regelen. Maak dan ook gelijk je bijdrage aan de organisatiekosten over op rekening NL69 INGB 0003 4660 43 t.n.v. De Goudse Peddel onder vermelding van "Wildwater instructieweekend". Vervoer = samen rijden = kosten samen delen. Na opgave krijg je de benodigde gegevens toegestuurd. Wil je eerst meer weten over dit weekend? Bel dan na 19.00 uur naar Johan Kemper op tel. 0182 616 192.
Kalender: 14-03-2020

Dommel - TKBN ToercommissieDit keer gaat het naar Den Bosch toe. Of zoete lieve Gerritje zich ook aanmeldt blijft echter nog even afwachten. We varen vandaag vanaf het instappunt aan de Molendijk te Kasteren naar de steiger aan de Aa van de Bossche Kano Vrienden. De tocht loopt via de bekende glijgoot in Boxtel (waar je overigens ook om kunt dragen), langs bossen, weilanden en broeklanden naar Den Bosch waar we via een tweede glijgootje bij de Citadel de Aa opvaren. In totaal is het ongeveer 23 km. Door vooraf afspraken te maken over wie waar verzamelt en het inzetten van een kanotrailer beperken we de wachttijden tot een minimum.

Startpunt: Molendijk te Liempde. Vanaf de A2 Den Bosch-Eindhoven neem je de afslag Liempde. In Liempde ga je linksaf richting Kasteren. Je zit dan op de Molendijk. Direct nadat je de Dommel bent overgereden ligt links het instappunt. Eindpunt: de steiger van De Bossche Kanovrienden, Maassingel 472, 5215 GM Den Bosch. Aan de overzijde van de loods is een gratis parkeerplaats.

Aanmelden tot uiterlijk op de woensdag voor de tocht bij Jaap Ruiter, vaarkalender @ tkbn.nl of tel. 0345 47 35 96. Op de dag zelf mobiel bereikbaar via 06 1328 6160.
Kalender: 22-03-2020

Almere-Pampus-Almere - KV AquaviteInmiddels een traditie geworden; vroeg in het jaar een kanotocht op en neer naar Pampus. We verzamelen om 9.30 uur bij het clubhuis van KV Aquavite en vertrekken om 10.00 uur vanaf de steiger. In een rustig tempo varen we over het Gooimeer en het oostelijk deel van het IJmeer naar Pampus. Hier wordt gepauzeerd en daarna varen we weer terug naar Almere. De route is 24,5 km lang. Ervaring met groot water en forse golfslag is zeer wenselijk. Boven windkracht 4 is beschikking over het certificaat zeevaardigheid of aantoonbare ervaring op groot water verplicht. Bij windkracht 5 of hoger wordt er voor een alternatieve route op het Gooimeer of de binnenwateren van Almere gekozen. Een goede conditie is van belang omdat de vaaromstandigheden tijdens de tocht sterk kunnen wisselen. Vooraf aanmelden is verplicht en doe je uiterlijk op woensdag 18 maart bij Leen Braber, bij voorkeur via de mail, leen.braber @ kpnmail.nl of via whatsapp , tel 06 2049 0727.

Aanrijdroute: A6, afslag Almere Haven (afrit 4), Noorderdreef (S102) (vanaf Lelystad: afslag 4, linksaf Almere Haven, bij 3e stoplicht Noorderdreef links af), bij eerste rotonde rechtsaf (Westerdreef), afrijden (bij rotonde rechtdoor), na stoplicht (busbaan): rotonde rechtdoor, vervolgens 1e weg rechts (Strandweg), de dijk over, weg vervolgen tot einde rechtsaf (Sluiskade), einde weg links clubgebouw kanovereniging Aquavite (zie ook website www.aquavite.nl ). Navigatie: Sluiskade 19 Almere-Haven
Kalender: 22-03-2020

Rondje Marken 22 maart 2020Het Rondje Marken is al jaren de traditionele openingstocht van Peddel Praat.
We komen langzaam weer tot leven na de koude donkere wintermaanden om vol goede moed aan het nieuwe vaarseizoen te beginnen.
We varen rond Marken met een korte stop om Het Paard te begroeten, vervolgens varen we naar het toeristische dorp Volendam voor de lunch daarna varen we naar de parkeerplaats aan de Zeedijk (N518).

Datum: Zondag 22 maart
Doelgroep: Groot water vaarders
Afstand: Totaal 18 km
Vertrekpunt: Vluchthaven De Nes, aan de Zeedijk (N518)
Verzamelen: 09:30 uur
Vertrek: 10:00 uur
Einde tocht: ca 16:00 uur
Tochtleiding: Nico Bruin
Begeleiders: Bart, Kees, Onno, Ria, Yvonne
Opgave: Per mail maandag 16 maart,
Bijzonderheden: ZV uitrusting verplicht.
Lees vooraf de eisen die gesteld worden aan de deelname van de tochten op deze site,http://www.peddelpraat.nl/index.php/nl/veiligheid-bij-peddelpraattochten/zee-en-groot-water .

Bij een windkracht van 5 Bft. of hoger gaat de tocht niet door. Dit wordt de avond voor de tocht bepaald om 20:00. Zie ook: https://www.knmi.nl/nederland-nu/maritiem/marifoon
Kalender: 28-03-2020

Ledenvergadering TKBN - TKBN Bestuur

Onze jaarlijkse ledenvergadering zal wederom in Harderwijk plaatsvinden in het clubgebouw van KV de Dolfijnen. De uitnodiging, agenda en verdere informatie vind je in Kanotities 2020-1 welke in week 8 zal worden verzonden aan alle leden. De vergaderstukken kunnen enige weken tevoren worden gedownload vanaf de website.
Kalender: 03-04-2020

Vrije dagtocht Oudeschild

Tochtleiding: Bart bakker
Kalender: 04-04-2020

Peddelpraat: Midvoorjaarstocht 4 en 5 april.De morgenstond heeft goud in de mond, een tocht voor vroege vogels op 4 en 5 april.

De Rijp , gelegen in de Eilandspolder is een pittoresk plaatsje met veel herinnering aan de tijd van de walvisvaart .
Een stukje veenland dat nooit verkaveld is , simpelweg omdat dat onmogelijk is.
Daardoor is het een stadje met historische huizen , hier en daar een kerktoren en een polder van slootjes, rietkragen en vogels.
In deze omgeving gaan we peddelen in het licht van de ondergaande en de opkomende zon. We kunnen ons verwonderen over de kleurenpracht van de ondergaande en de opkomende zon en het gekwetter van tientallen vogels.

We verzamelen zaterdag om 17.30 uur, we stoppen onze kampeeruitrusting in de kano en gaan peddelen. . Waar we overnachten wordt bekend gemaakt bij aanmelding. De volgende ochtend staan we vroeg op, gaan ontbijten in het licht van de opkomende zon en dan verder peddelen in de polder.
Zorg voor voldoende eten en drinken voor anderhalve dag,
Tochtleiding Jan Koppelaar , Anita Groen
Afstand 15 a 20 kilometer.
Voor iedereen die kan kanovaren.
Opgeven bij Anita via mail:

of tel 06 230 29 632 uiterlijk 3 april.
Kalender: 05-04-2020

Openingstocht KV Flevo

Lengte: 14 km of 18 km
Vaargebied: Hoorn-Koggenland
Geschikt voor kinderen: Ja
Informatie: www.kv-flevo.nl
Bijzonderheden: Er zijn 2 routes: 1 korte route en 1 lange route. Beide routes komen bij een pauzeplek waar gratis koffie en koek is. Kinderen met kajakervaring kunnen met de korte tocht mee
Kalender: 05-04-2020

Peddelpraat: GrevelingenTochtleiding: Loek van der Lans, Arjan van Brakel
Kalender: 10-04-2020

Peddelpraat Paaskamp Luxemburg 10 t/m 13 april

Reserveer al vast het paasweekend in je agenda, vrijdag 10 april t/m maandag 13 april 2020.

Ook in 2020 gaat het Peddelpraat Paaskamp naar de Ardennen en sluiten we aan bij, de door Canoe Kayak Luxembourg georganiseerde, ICF Easter Ralley. Zij hebben de vergunningen om in Luxemburg te mogen varen. Kamperen doen we weer bij www.campingkautenbach.lu. Je zorgt voor je eigen tent of caravan en als je dat niet wilt kun je een caravan of huisje huren van de camping.

Hoe het weer gaat worden? Dat kunnen wij niet voorspellen, maar zorg dat je op alles bent voorbereid. Reken op zon en sneeuw. Wij proberen te zorgen voor mooi water.

Op zaterdag plannen we een gezamenlijke barbecue. Wij zorgen voor vuur, houtskool, rooster en een dak boven ons hoofd voor als het weer tegen zit. Voor het eten moet je zelf zorgen. Misschien bakken we wel verse appeltaart?

De planning voor het varen hangt af van de waterstanden en de ervaring van de deelnemers. Voor elke groep op het water zullen er tochtleiders aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden en indien gewenst kunnen we wat instructie geven. Deze dagen zijn ideaal om eens te proberen om canadees te varen op stromend water, wij zullen er voor je zijn om aanwijzingen te geven. In 2019 heeft de organisatie gezorgd dat de stuwen extra water loslaten zodat we lekker konden varen ondanks lage waterstanden. Wij gaan er van uit dat dit in 2020 ook weer gaat lukken.

Dus, leg dit weekend vast in je agenda.

Datum: Van vrijdag 10 april t/m maandag 13 april 2020
Voor wie: Iedereen die kan kanovaren. Dus jong, oud, man of vrouw, solo of duo, kajak of canadees, iedereen is van harte uitgenodigd.
Uitrusting: Kano die geschikt is voor stromend water, drijfvermogen, helm en zwemvest zijn verplicht.
Nog vragen? Onderaan staan de mailadressen van Kees Grim en Carool Borneman. Bij hen kunt u terecht voor antwoorden.

Namens de organisatoren tot ziens op het paaskamp,
Kees Grim, Carool Borneman, Nico van Gijn, Grean Engelkes

Kees Grimm , Carool Borneman
Kalender: 11-04-2020

Utrechtse Grachtentocht (int.) - TKBN ToercommissieVoor deze tocht nodigen we met nadruk ook de canadeesvaarders uit om zich aan te melden. We starten onze tocht in de buurt van het FC Utrecht stadion op de Kromme Rijn. We gaan richting stad om daar het bekende rondje (of meer als de Nieuwe Gracht al is vrijgegeven en/of de doorsteek onder Hoog Catharijne is voltooid) door de prachtige Utrechtse grachten te varen. We houden een rustig tempo aan zodat iedereen in staat is om de groep bij te houden. Dit geeft ons meteen de mogelijkheid om de stad op ons gemak vanaf het water te bekijken. We pauzeren aan de rand van de binnenstad. Hierna keren we terug de Kromme Rijn op. Wie bij terugkomst op het vertrekpunt nog niet genoeg heeft gevaren kan besluiten om door te varen in de richting van Bunnik en wellicht nog even afmeren bij het pannenkoekenhuis van Amelisweerd. De totale tochtlengte is 15 tot 22 km, afhankelijk van de gemaakte keuze. We verzamelen om 9.30 uur en verwachten dat iedereen om uiterlijk 10.00 uur startklaar op het water ligt. We parkeren voor of achter de eerste voetbalvelden aan de Laan van Maarschalkerweerd.

Kom je van buiten Utrecht? Neem dan op de A12 de afslag Houten / Utrecht Lunetten. Ga onderaan de afslag richting Utrecht Lunetten en Stadion. Dit is de Waterlinieweg. Neem de 2e afslag (dit is afslag Stadion). Onderaan de afslag ga je linksaf en vervolgens rechtsaf. Je rijdt nu voor het FC Utrecht Stadion langs. Na een paar honderd meter ga je rechtsaf op de Y-splitsing (is richting Bunnik) de Kromme Rijn over. Je rijdt nu op de Laan van Maarschalkerweerd. Rij nu de eerste parkeerplaats links op. Aanmelden tot uiterlijk donderdag 9 april bij Jaap Ruiter, e-mail vaarkalender @ tkbn.nl. Telefonisch via +31 345 47 35 96 kan ook. Op de dag zelf bereikbaar via +31 6 1328 6160.

Tip voor wie van verder weg moet komen: Het is heel goed mogelijk om deze tocht te combineren met de Bloesemtocht die op maandag (2e Paasdag) wordt gehouden. Er zijn diverse prima campings en andere overnachtingsmogelijkheden in de regio die het erg aantrekkelijk maken om er een lang weekend weg van te maken. We kunnen je desgewenst van enige adressen voorzien.
Kalender: 12-04-2020

Peddelpraat: HuisduinenTochtleiding: Fred van Keulen, Axel Schoevers
Kalender: 12-04-2020

Peddelpraat: Tocht op de Dommel

Tochtleider Carool Borneman
Kalender: 13-04-2020

Bloesemtocht op de Linge (int.) - KV Driestromenland

Dit jaar geen meubelboulevard of familiebezoek op 2e Paasdag! Kanovereniging Driestromenland uit Geldermalsen nodigt je uit om mee te varen met de Bloesemtocht op de Linge. De Linge is de langste volledig Nederlandse rivier die we kennen. Vooral het gedeelte tussen Geldermalsen en Leerdam is zeer bekend en geliefd. De befaamde Appeldijk en Landgoed Marienwaerdt zijn elk voorjaar de grote publiekstrekkers van de regio. Op de dijken is het megadruk maar op het water heb je daar totaal geen hinder van. Midden in april is de kans op kersen-, appel- en perenbloesem erg groot maar garanderen kunnen we dit natuurlijk niet. De natuur blijft onvoorspelbaar. Wat wij wel garanderen is de aanwezigheid van appeltaart tijdens de pauze. We verzamelen om 10.00 uur op de parkeerplaats bij de Lingebrug ter hoogte van Kostverlorenkade 6 te Geldermalsen. Het vertrek is om 10.30 uur. Aanmelden voor deze tocht doe je uiterlijk op woensdag 8 april bij Derk Jan Herselman, tel. 0345 57 55 29 of E-mail info @ kv-driestromenland.nl

Tip: Maak er een lang weekend weg van door op 11 april ook aan de Utrechtse Grachtentocht deel te nemen en in de regio te blijven overnachten.
Kalender: 18-04-2020

Kanopolo: Helmond International (HIT)Helmond International (HIT): 18/19 april 2020
Kalender: 18-04-2020

Peddelpraat: Zierikzee- Yerseke

tochtleiding: Loek van der Lans, Jan Akkerman
Kalender: 18-04-2020

Kanopolo: Helmond International Tournament (HIT)Helmond International Tournament (HIT)
Locatie & Organisatie: HKV Helmvaarders
Data: 18 en 19 april
Zie https://www.helmvaarders.nl/hit-canoepolo/hit
Kalender: 19-04-2020

Maastocht Rotterdam - KCC Never Dry

Wil je Rotterdam wel eens vanuit een ander perspectief zien en kun je zeker 2 x 2 uur stevig doorvaren? Vaar dan mee over de Maas, vaar onder de bekende bruggen door en vergeet vooral niet om je waterdichte camera mee te brengen! Op de rivier heb je te maken met stroming en flink wat beroepsvaart. Ervaring op groot en onrustig water is een pré, oplettend in een groep kunnen varen en je houden aan de afspraken is een must. Natuurlijk hebben de weersomstandigheden invloed op de moeilijkheidsgraad. Daarom nemen we in de dagen voor de tocht nog contact op met degenen die zich aanmelden. We verzamelen om 9.00 uur bij Never Dry, Kralingse Plaslaan 135, Rotterdam. Hier zullen we de boten opladen, de route bespreken en gezamenlijk vertrekken naar het startpunt. We zijn rond 16.00 uur terug bij het startpunt aan de Maas. Wie dat wil rijdt mee terug naar het clubgebouw. Kajak, uitrusting en vaarder moeten geschikt zijn voor groot water. Een zwemvest dragen is uiteraard verplicht. Zorg voor voldoende eten en drinken. Wil je mee? Meld je dan uiterlijk op 15 april aan via marianne.roest @ outlook.com.
Kalender: 19-04-2020

Peddelpraat: Wijdenes-MarkerwaddenDe Marker wadden zijn de voorgaande jaren gemaakt langs de Markerwaarddijk Enkhuizen - Lelystad. Doordat het Markermeer heel troebel water heeft, wat komt door het vele slib,heeft Rijkswaterstaat vlak langs de dijk een nieuw natuurgebied gemaakt. Het vele slib wat hierbij vrij kwam konden ze zo mooi kwijt, waardoor het Markermeer weer helder wordt. Voor ons als zeevaarders een mooie gelegenheid om dat allemaal te ontdekken.

De bedoeling is om op tijd te vertrekken naar het nieuwe opgespoten eiland, zodat we daar een lange pauze kunnen nemen voor ontdekking van het eiland. Het wordt beheerd door Natuurmonumenten waarbij entree wordt gevraagd.

Datum: Zondag 19 april
Tijdstip: Verzamelen: 9:00 uur, vertrek : 9:30 uur
Instapplek: Vluchthaven Wijdenes: Zuiderdijk / Het Wuiver.
Afstand: 28 KM
Voor wie: Beginnende vaarder met complete uitrusting .
Tocht leiding: André Broers en Kees Huisman.
Aanmelden: Bij Kees op woensdag 15 april tussen 20:00 en 21:00 uur op 0610027028. Of per mail met vermelding van enige tocht ervaring naar
Kosten: Entree leden natuurmonumenten pas €3,00 niet leden €6,00.
Alternatief: Bij windkracht 5 of meer zal ter plekke gekeken worden voor een alternatief.
Kalender: 25-04-2020

72e Bollentocht - ICF

Lengte: Zaterdag 21 km, zondag 17 km, 27 km of 35 km
Vaargebied: o.a. Spaarne, Leidsevaart, Ringvaart
Geschikt voor kinderen: Ja
Website: www.hkvhaarlem.nl
Bijzonderheden: Varen door de Bollenstreek, Bloemencorso op zaterdagavond
Kalender: 26-04-2020

Peddelpraat: Oude Zeug Stavoren

tochtleiding: Marijn van Veelen, Fred, Onno, Jan K.
Kalender: 27-04-2020

Peddelpraat: Rondje Loevestein

Op koningsdag, maandag 27 april, kunnen we weer de Waal en Maas bevaren, met een pauze bij Slot Loevestein (www.slotloevestein.nl). Helaas is het slot op koningsdag gesloten.

De eerste 14 kilometers gaan over de Waal, stroom mee tot Loevestein.
Omstreeks 14.00 uur zetten we de tocht weer voort over de Afgedamde Maas richting Wilhelminasluis te Andel. Voor de liefhebbers kunnen we nog het historische haventje bij Woudrichem bezoeken. We laten ons schutten door de Wilhelminasluis, en via een kreekje bereiken we het JanStuversgemaal, wat tevens het eindpunt is. Als het goed is staat daar een auto met trailer klaar om iedereen weer naar het beginpunt te brengen.

De Waal is de drukste scheepvaartroute in ons land. Er wordt enige kennis van de verkeersregels verwacht en ervaring op groot water. De uitrusting is als op groot water, boot met grijplijnen en schotten, spatzeil en zwemvest verplicht.

Start: bruggetje in Gamerense uiterwaard te Gameren
Einde: gemaal in Jan Stuversdreef te Aalst
Afstand: ongeveer 25 km
Vertrek: 10:30 uur, verzamelen om 10:00
Tochtleider: Chris de Ridder
Laat even weten of je meegaat:
tel. 0418-561743
e-mail: info@peddelpraat.nl

Routebeschrijving:
Via A2: afslag Zaltbommel, rechts aanhouden. Na 2 stoplichten rechtsaf richting Zaltbommel.
Daarna rechtdoor blijven rijden. Na nog 2 rotondes gaat de weg iets omhoog.
Op dijkhoogte gaan we links af de dijk op en volgen de dijk tot het bebouwdekombordje “Gameren” . Daarna rechtsaf de uiterwaard in. Daar zie je het bruggetje al liggen (behalve als het hoog water is).
Kalender: 30-04-2020

10e Open Canoe Festival La Drôme, Frankrijk (30 april t/m 3 mei) - OCF

Info volgt. Zie ook www.opencanoefestival.com ...
Kalender: 02-05-2020

Kanopolo: Charleroi TournamentCharleroi Tournament
Locatie: Seneffe, Belgie
Organisatie: KC Charleroi
Data: 2 en 3 mei
Zie: http://www.kayak-club-charleroi.be/
Kalender: 03-05-2020

Sliedrechtse Biesbosch met oude binnenstad Dordt.Tochtleider: Jan Koppelaar
Kalender: 09-05-2020

NK Kanopolo 20209/10 mei 2020 Locatie - AKV Odysseus, Alkmaar
Kalender: 09-05-2020

Kanopolo: Nederlands kampioenschapEerste speelronde:
- 9 en 10 mei: Hoofdklasse, Damesklasse, Jeugd Onder 14 jaar.
Locatie: AKV Odysseus in Alkmaar
Kalender: 15-05-2020

Peddelpraat: Pollendam

tochtleider: Bart Bakker, Albert-Jan
Kalender: 16-05-2020

16e Euregio Kano Rally - EKR

Info volgt ...
Kalender: 16-05-2020

Euregio Kano Rally

Lengte: 34 km
Vaargebied: Grensgebied tussen Duitsland & Nederland
Geschikt voor kinderen: Ja
Website: www.euregiokanorally.eu
Bijzonderheden: Dit jaar vertrekken wij uit de hagelnieuwe haven in het hartje van de bruisende stad Almelo, om ons over het aloude kanaal dat zich tussen de glooiende essen bevindt van het Twense coulissen landschap, naar het Vechtdal en de Duitse stad Nordhorn te begeven
Kalender: 16-05-2020

Peddelpraat: Burgsluis-Colijnsplaat

tochtleider: Loek van der Lans, Maarten van Rossum
Kalender: 16-05-2020

Kanopolo: Venlo HaventoernooiVenlo Haventoernooi
Locatie: Maasboulevard, Venlo
Organisatie: KV Viking Venlo
Data: 16 en 17 mei
Zie: https://www.kvvikingvenlo.nl/evenementen/venlohaventoernooi
Kalender: 17-05-2020

Amsterdam toertocht KV Zeeburg

Lengte: 25 km
Vaargebied: Amsterdam; centrum, grachten, Amstel
Geschikt voor kinderen: Nee
Informatie/Aanmelding: tochten@kvzeeburg.nl
Website: www.kvzeeburg.nl
Bijzonderheden: Aanvang tocht is 11.00 uur. Parkeren op zondag is gratis
Kalender: 17-05-2020

Peddelpraat: Lauwersoog - Engelsmanplaat

tochtleider: Albert-Jan Zijlstra, Bart Bakker
Kalender: 20-05-2020

Hemelvaartkamp in Noorden (20 t/m 24 mei) - TKBN Toercommissie

info volgt.
Kalender: 22-05-2020

Polder Rally KV de Zwetplassers

Lengte: 38 km, 65 km en 90 km
Vaargebied: de ringvaarten van de Beemster, Purmer, Wormer.
Geschikt voor kinderen: Nee
Informatie/Aanmelding: Bij Martin Rendering, m_rendering@kpnmail.nl
Website: www.de zwetpassers.nl
Bijzonderheden: Varen op diep water, tocht voor ervaren kanovaarders
Kalender: 23-05-2020

Kanopolo: Amsterdam OpenAmsterdam Open: 23/24 mei 2020
Kalender: 23-05-2020

Peddelpraat: Rondje Tiengemeten 23 t/m 24 meiTochtleider: Jan Koppelaar
Kalender: 23-05-2020

Kanopolo: Amsterdam OpenAmsterdam Open
Locatie: Amstel, Uithoorn
Organisatie: R&KV Michiel de Ruyter, Uithoorn.
Data: 23 en 24 mei
Zie http://www.mdr.nu/index.php/kano-2
Kalender: 29-05-2020

Peddelpraat: Pinksterkamp, 29 mei t/m1 juni 2020

Leiding: Carool Borneman
Kalender: 30-05-2020

Kanopolo: Duitsland CupDuitsland Cup
Locatie: Baldeneysee, Essen
Organisatie: KRM Essen
Data: 30 en 31 mei en 1 juni
Zie http://www.krm-essen.de/48th-international-deutschland-cup-2019/
Kalender: 01-06-2020

KanoRijnland Pinkstertoernooi

Kalender: 04-06-2020

13e Internationale Sommer-Oder-Fahrt (4 t/m 27 juni) - LKV Brandenburg

Onder het motto “de rivier die ons verbindt” voert deze trektocht van in totaal 645 km ook dit jaar weer door drie landen. Er wordt vanaf 4 juni verzameld nabij de Tsjechische grens in Polen. Als eerste wordt een dagtocht (30 km) gevaren vanaf Ostrava (Tsjechië) naar Raciborz. Dit is wildwater dus alleen voor korte PE-boten geschikt. Je kunt deze ook ter plaatse huren.

Vanaf zaterdag 6 juni gaat het in 3 etappes (in totaal 100 km) via Kedzierzyna Kozle en Kraptowice naar Opole. Ook staan o.a. een stad en brouwerij bezichtiging in Raziborz en een rondleiding door het centrum van Opole op het programma. Daarna volgt op dinsdag 6 juni een grote verplaatsing van alles en iedereen met eigen vervoer naar Wroclaw waar bij Pegasus 2 dagen zal worden gekampeerd. Deelnemers die vanaf nu pas meevaren sluiten zich hier aan voor rest van de tocht. Voor deze deelnemers bestaat de mogelijkheid om in Schwedt (in N.O. Duitsland) te verzamelen en per bus met kano- en bagagevervoer naar Wroclaw te reizen zodat je niet na afloop nog helemaal terug hoeft om de auto op te halen. Voor alle deelnemers wordt op woensdag een stadsbezichtiging in het prachtige Wroclaw georganiseerd.

Hierna volgt vanaf donderdag de kanotrektocht over het van de eerste 10 edities bekende traject. De werkzaamheden aan de sluis Brzeg Dolny zijn klaar dus is het weer mogelijk om vanaf Wroclaw de rivier te bevaren in plaats van eerst een heel stuk kanaal te moeten volgen. Nieuw is dat de vroegere zeer lange eerste en tweede etappe van in totaal 110 km nu in 4 etappes zijn onderverdeeld. Hierdoor ontstaat extra tijd om het kasteel in Lubiaz te bezichtigen. Vervolgens gaat het via Glogow, Nowa Sol, Cigacice en Krsno Odrzanskie naar Eisenhüttenstadt aan de Duits-Poolse grens. Hier wordt een rustdag ingelast waarin je Klooster Neuzelle en het ondergrondse complex van de 13 meter hoge sluis bij Eisenhüttenstadt kunt gaan bezichtigen. Daarna volgen 4 grensetappes (Frankfurt a/d Oder, Kienitz, Hohensaaten, Schwedt, resp. 45, 35, 50 en 33 km) waarbij aan de Duitse zijde wordt overnacht. In Schwedt is een laatste rustdag voorzien waarop het Schiffshebewerk in Nederfinow wordt bezocht en bevaren. Hierna volgen weer 2 Poolse etappes (25 en 27 km). In Mescherin vindt op vrijdagavond de gezamenlijke afscheidsmaaltijd plaats om vervolgens op zaterdag in Szczecin (Stettin) de tocht te beëindigen.

Het aantal deelnemers is gelimiteerd op 65 personen. Daarvan zijn 45 plaatsen voor West-Europeanen. Aanmelden en meer info: vanaf 17 oktober 2019 t/m 30 april 2020 op de LKV website www.kanu-brandenburg.de of via de Duitse vaarleider peter.stolle56 @ gmail.com . In de vorige edities was de tocht binnen enkele weken al volgeboekt.
Kalender: 05-06-2020

Trektocht over de Peene (5 t/m 14 juni) - TKBN Toercommissie

Natuur, rust, ruimte en eenvoud, dat zijn de kernwoorden die de plannen voor de TKBN trektocht deze keer het beste samenvatten. We varen dit jaar op de Peene van Anklam naar Demmin. We maken dan een uitstapje via de Trebel naar Nehringen, keren vervolgens terug naar de Peene en varen via de Kümmerowersee naar het plaatsje Seedorf aan de Malchinersee waar we de tocht zullen beëindigen. Dit gebied ligt in het noord-oosten van Duitsland, boven in Melcklenburg-Vorpommern. Het gebied is dunbevolkt. Men leeft er vooral van de landbouw en er zijn veel beschermde natuurgebieden. Tijdens het voorvaren afgelopen zomer zagen we er o.a. bevers, reeën, een otter, ijsvogeltjes, kraanvogels, vis- en zeearenden. We overnachten op eenvoudige kampeerterreintjes en ook een nacht op een bivakplaats (legaal wild kamperen midden in de natuur). Je neemt zelf je bagage mee in je kano. Per dag varen we 17 tot 27 km, in totaal is het bijna 160 km. Er zijn geen overdragingen onderweg. De rivieren zijn voor iedereen te doen. De beide grote meren zijn lastig als er veel wind is en deze in een ongunstige richting staat. Voldoende ervaring met wind en golven is daarom noodzakelijk. Vol is vol en wie zich als eerste aanmeldt heeft als eerste plaats. De kosten zijn nog niet definitief bekend, reken op een bedrag van € 150 tot € 175 per persoon voor de gehele week. De aanbetaling bedraagt € 30,00 p.p. Op zaterdag 4 april staat een voorlichtingsdag voor o.a. deze tocht in de planning. Dan is ook het definitieve deelname bedrag bekend. Aanmelden en info bij Jaap Ruiter via vaarkalender @ tkbn.nl of tel. 06 1328 6160.
Kalender: 06-06-2020

5e Havel-Plünnenfahrt (6 t/m 17 juni) - RBE Berlin

Deze kleinschalige trektocht is bedoeld voor ervaren kanovaarders die in een redelijk hoog tempo langere afstanden kunnen varen. Je neemt zelf al je bagage mee en verzorgt zelf al je maaltijden. Je volgt gedurende 12 dagen de Havel van haar bron tot de monding. De totale vaarafstand is 323 km. De organisatie is in handen van René Buchholz. De kosten bedragen € 95,00 excl vervoerskosten. Op zaterdag 6 juni om 13.00 uur worden de auto’s naar het eindpunt gebracht dus je zult voor dat moment in startplaats Kratzeburg moeten zijn. Vanaf zondag wordt gevaren. De etappes en afstanden zijn als volgt: Kratzeburg-30 km-Wesenberg-31 km-Himmelpfort-30 km-Mildenberg-24 km-Liebenwalde-34 km- Berlin-Heiligensee (1 rustdag)-37 km-Potsdam-22 km-Ketzin-25 km-Brandenburg-45 km- Rathenow-45 km-Havelberg. Verdere details na aanmelding. Er is slechts plaats voor 20 deelnemers. Vol is vol dus aanmelden z.s.m. maar uiterlijk op 17 mei via Havel-Pluennenfahrt@online.de .
Kalender: 07-06-2020

TKBN Buitenlandweek Plön (27 juni t/m 4 juli) - TKBN Toercommissie

Plön ligt in Duitsland in het kanowaterrijke gebied tussen Hamburg en het vaste land van Denemarken. Hier zal een week lang gevaren worden vanaf een vaste kampeerplaats. Verdere informatie volgt over enige tijd.
Kalender: 07-06-2020

65e Tour International Danubien (27 juni t/m 10 september) T.I.D.

Elk jaar sinds 1956 wordt op de Donau een kanotrektocht georganiseerd van in totaal 2515 km lengte. De tocht is daarmee de langste georganiseerde kanotrektocht ter wereld. De start is in Ingolstadt in Duitsland en eindigt na 11 weken en 10 landen in Roemenië in de Zwarte Zee. De meeste dagen vaar je tussen de 40 en 60 km. Je neemt zelf al je bagage mee in de kano. Het is mogelijk deze tocht in één zomer te varen maar veel deelnemers kiezen er voor om er meerdere jaren over te doen. Je kunt op elke overnachtingsplaats starten of eindigen. Aanmelden kan tussen 20 januari en eind april. Wil je gebruik maken van het vervoersaanbod van de organisatie dan uiterlijk half februari aanmelden. Voor meer informatie zie www.tour-international-danubien.org.
Kalender: 07-06-2020

Peddelpraat: Alblasserwaard met Kinderdijktochtleider: Jan Koppelaar
Kalender: 07-06-2020

Peddelpraat: Kanotocht op de Roer

tochtleiding: Carool Borneman
Kalender: 12-06-2020

72e knobelweekend KV Viking Venlo

12 juni 2020 - 14 juni 2020
KV Viking Venlo Venlo

Lengte: Variabel
Vaargebied: Maas - Grensmaas - Dommel - Roer
Geschikt voor kinderen: Ja
Informatie/Aanmelding: knobelweekend@kvvikingvenlo.nl
Website: www.kvvikingvenlo.nl
Kalender: 13-06-2020

Toerweekend KV de Zwetplassers

Lengte: Zaterdag +/- 16 km, zondag +/- 20 km
Vaargebied: Zaterdag Wormer /Jisperveld, Zondag Geus/Westzanerveld
Geschikt voor kinderen: Ja
Informatie/Aanmelding: MartinRendering, m_rendering@kpnmail.nl
Website: www.de zwetplassers.nl
Bijzonderheden: Mooie veen weide gebieden

Toerweekend
13 juni 2020 - 14 juni 2020
KV de Zwetplassers Wormer
16 t/m 20 km

De partners van het Watersportverbond
Nederlandse Loterij
Plastic Whale
Den Haag
Sailing Innovation Centre
HISWA RAI
Musto
Svasek
Errea
Sailcenter
Teamnl
Onze sporten
Zeilen
Kano
Motorboot
Windsurfen
Kitesurfen
Suppen
Golfsurfen
Wedstrijdsport
Zeilen
Kano
Windsurfen
Kitesurfen
Suppen
Golfsurfen
Topsport
Visie en structuur
Selectiecriteria
Status en ondersteuning
Locaties
Verenigingsontwikkeling
Bestuur en beleid
Accomodatie
Activiteiten
Kader
Vaarwater
Veilig op het water
Schoon water
Toegankelijk water
Varen in het buitenland
ICP aanvragen (Nederlander)
ICP aanvragen (niet–Nederlander)
ICP aanvragen (bedrijf)
ICP verlengen
Boot verkocht/uitschrijven
Opleidingen
Watersporter
Instructeurs
Trainers
Officials
Verenigingsbesturen
Over ons
Contact
De organisatie
Vacatures
Verenigingen
Lidmaatschap
Privacy statement
Watersportverbond Logo
Kalender: 13-06-2020

Peddelpraat: Stellendam- Brouwersdam

Tochtleiding, Loek van der Lans
Kalender: 14-06-2020

Peddelpraat: Brandingvaren Katwijk

Tochtleiding; Bart Bakker, Jan Koppelaar, Marijn, Fred
Kalender: 14-06-2020

Kanopolo: Nederlands kampioenschapTweede speelronde:
- 14 juni: finale dag van de Damesklasse*
Locatie: nog te bepalen
Kalender: 15-06-2020

47ste Gewestelijke Kano Avond4daagse

Organisatie:
Maandag: KV Flevo
Dinsdag: KV Kanowaard
Woensdag: URKV Michiel De Ruijter
Donderdag: KV De Zwetplassers
Lengte: 10 - 15 km per avond
Vaargebied: Verschillend
Geschikt voor kinderen: Ja
Informatie/Aanmelding: m_rendering@kpnmail.nl
Website: www.dezwetplassers.nl
Bijzonderheden: start elke avond om 19:15 uur
Kalender: 20-06-2020

NK Kanopolo 202020/21 juni 2020 Locatie - HWC Helmvaarders, Helmond
Kalender: 20-06-2020

Kanopolo: Nederlands kampioenschapTweede speelronde:
- 20 en 21 juni: Hoofd, Eerste, Tweede, Derde Klasse en Junioren Onder 18 jaar
Locatie: HWC Helmvaarders in Helmond
Kalender: 21-06-2020

Peddelpraat: Tide Race Den Heldertochtleiding: Albert-Jan Zijlstra,kees, Fred, Bart
Kalender: 26-06-2020

Peddelpraat: Rondje Bol

Tochtleiding: Bart Bakker, Jan Koppelaar
Kalender: 27-06-2020

Kanopolo: ECA toernooien (voor Oranje selecties)- 27 en 28 juni: ECA Cup in Mechelen (Vlaanderen Cup)
Kalender: 04-07-2020

Kanopolo: Deventer InternationalDeventer International
Locatie & Organisatie: Deventer Kanovereniging
Data: 4 en 5 juli
Zie http://www.canoepolodeventer.nl/
Kalender: 17-07-2020

Peddelpraat: Rondje Boerenplaat

Tochtleiding: Nico Bruin, Bart Bakker
Kalender: 20-07-2020

25e Friesche Elfstedenweek Te Water (20 t/m 25 juli) - WV De Meeuwen

Sinds 1946 is W.V. de Meeuwen 24 keer alleen verantwoordelijk geweest voor de Elfstedentocht te water. In 2020 maakt W.V. de Meeuwen dankbaar gebruik van de extra organisatiekracht van Koninklijke Watersportvereniging Frisia uit Grou. Beide verenigingen willen van deze 25e editie de mooiste en grootste Elfstedentocht te Water maken van de afgelopen 75 jaar.

In deze week kunt u genieten van de prachtige meren, kanalen en vaarten, die de provincie Fryslân rijk is. De meerdaagse tocht is geschikt voor motorboten, sloepen, kano’s, SUP’ers en roeiboten. In deze week doet u uiteraard de Friese 11 steden aan en in 6 daarvan wordt ook overnacht, inclusief de start- en finishplaats Leeuwarden. Het inschrijfgeld voor deze week bedraagt voor kanovaarders en roeiers € 160,00 p.p. Voor de kanovaarders en roeiers is gratis kampeergelegenheid aanwezig. In Leeuwarden kun je op de dagen 18 en 19 juli al kamperen in De Prinsentuin, waar ook de start en finish plaatsvinden. In totaal vaar je deze week ongeveer 200 km. De dag afstanden variëren van 24 tot 44 km. Er wordt gevaren over klein water maar ook over grote meren. Voldoende kano conditie en ervaring is noodzakelijk. De 25e editie van de Friesche Elfstedenweek wordt ondersteund door het provinciaal bestuur, de besturen van de betreffende gemeenten, plaatselijke VVV’s, en landelijke, regionale en plaatselijke bedrijven. Je kunt je aanmelden voor deze unieke jubileumeditie van de Friesche Elfstedenweek via de website www.wvdemeeuwen.nl .
Kalender: 25-07-2020

TKBN Zomerkamp (25 juli t/m 8 augustus) - TKBN Toercommissie

Het zomerkamp slaat deze keer haar tenten op in Friesland. We zijn te gast bij Recreatiebedrijf Gouden Plakje, Kaepwei 2, 8611 JL Gaastmeer, vlak bij Workum. Ook in 2013 zijn we hier geweest. We kunnen deels op de camping en verder op het naastgelegen weiland staan. Wie meer luxe wenst kan een appartement of chalet huren. Reserveren daarvan kan rechtstreeks bij de camping eigenaar. Meer informatie hier over staat op de site www.goudenplakje.nl . Ook is het mogelijk hier een kano, zeil- of motorboot te huren. De camping ligt aan de Grons, het verbindingswater tussen de Oudegaaster Brekken en het Heegermeer. Via de naastgelegen fietspont rijd je in 15 minuten naar het mooie stadje Workum. Via de sluis kunnen we het IJsselmeer op kanoën, dit is groot water dus het spreekt voor zich dat hier wel veiligheidsregels voor gelden.

De kosten per dag voor het zomerkamp zijn als volgt: per volwassene € 8,50; kinderen tot 12 jaar € 3,50; caravan/camper € 7,00; kleine tent € 3,50 en elektra € 2,50. Aanmelden en/of vragen stellen kan bij André en Sylvia via zomerkamp @ tkbn.nl . Zij sturen je per mail (of op aanvraag per post) het aanmeldformulier toe met verdere informatie. Deelnemers aan het vorige zomerkamp krijgen dit formulier in januari automatisch toegezonden. Aanmelden uiterlijk tot een week tevoren maar vol is vol.
Kalender: 25-07-2020

Kanopolo: ECA toernooien (voor Oranje selecties)- 25 en 26 juli: ECA Cup in Essen.
Kalender: 01-08-2020

60e Trektocht in Polen over Drweca en Wisla (1 t/m 14 augustus) - KTW Chelmno

Info volgt. Reken op een extra feestelijke tocht in dit jubileumjaar.
Kalender: 01-08-2020

Peddelpraat: Noorderhaaks, 1 t/m 9 augustus 2020

Organisatie: Fred van Keulen, Axel Schoevers
Kalender: 14-08-2020

Peddelpraat: Camperduin

Tochtleiding Nico Bruin, Bart Bakker
Kalender: 22-08-2020

Peddelpraat: Visje eten in Oudeschild

tochtleiding: Bart Bakker, Kees Huisman
Kalender: 22-08-2020

Kanopolo: Gekko Gent TournamentGekko Gent Tournament
Locatie & Organisatie: Kanovereniging Gekko Gent
Data: 22 en 23 augustus
Zie: http://www.gekko-tournament.com/
Kalender: 23-08-2020

Peddelpraat: Brandingvaren

Tochtleiding: Bart Bakker, Onno, Marijn, Aart
Kalender: 29-08-2020

Beulentocht Haarlemse KanoverenigingLengte: 67 km
Vaargebied: Haarlemmer Ringvaart en stukje Spaarne
Geschikt voor kinderen: Nee
Informatie/Aanmelding: info@hkvhaarlem.nl, woensdagavond 06-29751532
Website: www.hkvhaarlem.nl
Kalender: 29-08-2020

Kanopolo: Dikkebus TournamentDikkebus Tournament
Locatie: Dikkesbusvijver, Ieper
Organisatie: Kanovereniging De Paddel
Data: 29 en 30 augustus
Zie http://www.de-paddel.be/tournament
Kalender: 30-08-2020

Rondje Breda - KV Breda

Breda heeft als bijnaam “De parel van het zuiden”. U kunt zelf tijdens deze kanotocht ervaren of dit terecht is. We varen vandaag een tocht van 15 km over de singels van Breda met een uitstapje over de in ere herstelde meanders van de Bovenmark tot aan de stuw bij de Bieberg nabij Ulvenhout. Hier wordt een lunchpauze gehouden. Vervolgens varen we terug via de singels richting de Haven. Sinds de heropening van een stukje Mark in de oude haven is het centrum van Breda weer per kano bereikbaar. Dit biedt ons een goede mogelijkheid om het stadscentrum per boot en te voet te verkennen. Hierna varen we verder om de tocht op het startpunt te kunnen afsluiten. Voor de aangemelde deelnemers is er een routekaartje met wetenswaardigheden over onze Parel beschikbaar. Bijzonderheid: je hebt een balpen nodig tijdens deze tocht. Niet vergeten dus! We verzamelen om 10.00 uur voor Weerijssingel 44 in Breda. Om 10.30 uur is het vertrektijd. Aanmelden en informatie via Gerard van der Heijden, mail gamjvdheijden @ hetnet.nl of tel. 06 1406 0579 (na 19.00 uur).

Aanrijroute: Op de A16 afslag 16 Breda West nemen. Rijd richting Breda Centrum (Verlengde Ettensebaan). Deze gaat over in de Ettensebaan en daarna in de Vincent van Goghstraat. Na circa 4 km ga je vóór de brug rechtsaf. Dit is de Weerijssingel. Ter hoogte van de Rembrandstraat bevindt zich huisnummer 44.

Tip: er zijn diverse campings in de buurt om er een gezellig weekend van te maken, bijvoorbeeld op Camping Liesbos www.camping-liesbos.nl of Minicamping Hof van Overveld www.hofvanoverveld.nl .
Kalender: 30-08-2020

Rondje Breda KV Breda

Lengte: circa 15 km
Vaargebied: Breda
Geschikt voor kinderen: Nee
Informatie/Aanmelding: Aanmelden en informatie via Gerard van der Heijden, mail gamjvdheijden@hetnet.nl of tel. 06-1406 0579 (na 19.00 uur).
Website: http://www.kanobreda.nl/
Bijzonderheden: Voor de aangemelde deelnemers is er een routekaartje met wetenswaardigheden over onze Parel beschikbaar. Bijzonderheid: je hebt een balpen nodig tijdens deze tocht. Niet vergeten dus! We verzamelen om 10.00 uur. Om 10.30 uur is het vertrek
Kalender: 30-08-2020

Peddelpraat: Lauwersoog-Noordpolderzijl

tochtleiding: aart vd Pol, Fred van Keulen
Kalender: 30-08-2020

Peddelpraat: Lauwersoog-Noordpolderzijl

tochtleiding: aart vd Pol, Fred van Keulen
Kalender: 04-09-2020

18e Elfstedentocht Non-Stop (4 en 5 september, int.) - KV Onder de Wadden

Een extreme toertocht van 193 kilometer waarbij men binnen 36 uur langs alle elf steden van Friesland dient te varen met een eenpersoons zeekajak. De opzet is heel eenvoudig: in een zeekajak stappen en vervolgens langs alle 11-steden van Friesland te varen, zonder overnachting, gewoon vrijdag om 09.00 uur vertrekken vanuit Franeker en voor zaterdag om 21.00 uur aankomen op hetzelfde punt. Het is een zeer zware maar ook zeer bijzondere toertocht langs echte Friese plaatsen en over de prachtige wateren van Friesland. Dit geeft zeker in de donkere uren een extra dimensie aan deze tocht. Teams en Solovaarders kunnen zich inschrijven voor deze tocht. Een team bestaat uit tenminste 2 ervaren kajakvaarders en tenminste 1 persoon met volgauto. De kajakkers varen met volwaardige zeekajaks deze tocht en mogen elkaar niet uit het oog verliezen. Een team is in principe selfsupporting en verantwoordelijk voor het team. Vaarders die zelf geen team kunnen formeren kunnen zich aanmelden maar teams gaan voor. De eerste ± 70 tot kilometers tot Leeuwarden mag men alleen varen en is “natuurlijke” teamvorming toegestaan. Men mag dus de teamsamenstellingen onderling wisselen en solovaarders kunnen zich aansluiten bij een team als dit team dat accepteert. Na de controlepost in Leeuwarden blijven de (nieuwe/gewijzigde) teams bij elkaar en worden kajakvaarders die alleen varen onherroepelijk uitgesloten van verdere deelname. De belangrijkste regels zijn simpel. Iedereen is tenminste 16 jaar of ouder (16-18 jaar? Dan alleen met toestemming van de ouders) en gedraagt zich tenminste volwassen. Iedereen weet waar hij/zij aan begint en welke risico’s er zijn. De overige spelregels ontvangt u bij inschrijving. Deze hebben voornamelijk betrekking op de veiligheid.info en inschrijven (voor 11 augustus) bij John Walta, Grachtswalplein 31, 8861SH Harlingen, Telefoon 06 2299 6341 of mailen naar johnwalta @ home.nl . Er is plaats voor maximaal 15 teams en/of 40 kajakvaarders. Wie het eerst inschrijft en betaalt mag meevaren. De inschrijfkosten bedragen € 22,50 per deelnemer. Kamperen bij de KV voor en na de tocht is gratis.
Kalender: 05-09-2020

Int. Grachtentochten Amsterdam KV Sloterplas

Int. Grachtentochten Amsterdam
5 september 2020 - 6 september 2020
KV Sloterplas Amsterdam

Lengte: Diverse afstanden
Vaargebied: Omgeving Amsterdam
Geschikt voor kinderen: Nee
Informatie/Aanmelding: info@kanoverenigingsloterplas.amsterdam
Website: www.kanoverenigingsloterplas.amsterdam
Kalender: 05-09-2020

Peddelpraat Trektocht rond Schouwen 5 - 6 sept

Tochtleiding: Loek van der Lans, Jan Akkerman
Kalender: 05-09-2020

Kanopolo: Nederlands kampioenschapDerde speelronde:
- 5 en 6 september voor de Junioren Onder 18 jaar
Locatie: Boom (Belgie)
Kalender: 05-09-2020

Kanopolo: Nederlands kampioenschapDerde speelronde:
- 26 en 27 september: Eerste, Tweede, Derde klasse
Locatie: KV Windhappers, Den Haag.
Kalender: 07-09-2020

11e Senioren Bezirksfahrt (7 t/m 13 september) - Bezirk 3 NRW

Vanuit een vast kamp op camping Campen am Flüss te Oedelsheim aan de Weser bij Km-paal 25,2 worden een week lang kanodagtochten aangeboden. Je kunt varen op Weser, Werra, Fulda en een aantal kleine zijriviertjes hiervan, afhankelijk van de waterstand op dat moment. Daarnaast worden er gezamenlijke wandeltochten en culturele uitstapjes in de wijde omgeving gemaakt. Aanmelden doe je voor 4 juli bij Erhard Brämisch, Tel +49 173 2747017 of via E-mail:
erhard.braemisch@web.de .
Kalender: 08-09-2020

Kanopolo: ICF Wereldkampioenschappen (Oranje selecties):- 8 tot en met 13 september 2020 in Rome
Kalender: 12-09-2020

TKBN Laagwater Waddentochten (12 en 13 september) - TKBN Grootwatercommissie

Dit weekend gaan we, net als in voorgaande jaren, met afgaand tij het Wad op. We gaan er twee dagtochten maken waarbij we een droogvallend zandplaatje opzoeken om op te kunnen pauzeren. Daarna varen we met het opkomend tij weer terug naar ons vertrekpunt. Dit zijn tochten voor ervaren kanovaarders die tenminste het niveau gevorderd/zeevaardigheid hebben, men dient dit bij aanmelding kenbaar te maken. We vertrekken steeds naar de mogelijke startplaatsen, bijv. Harlingen, Kornwerderzand of Roptazijl, vanaf het vaste kamp in onze tuin in Kimswerd waar je al vanaf vrijdagmiddag je tentje op kunt zetten. Het weer en de windsterkte/richting bepalen welke tochten we kunnen varen. Als het weer het niet toe laat om op het Wad te varen dan wijken we uit naar het binnenwater. We eten alle maaltijden gezamenlijk, hiervoor vragen wij een bijdrage van € 25,00 per persoon voor het hele weekend. Aanmelden (uiterlijk op 9 september) en info bij Peter en Ria Hoek via pr.hoek @ gmail.com of tel. 06 1352 2540.
Kalender: 18-09-2020

Biesbosch Kano Experience (18 t/m 20 september) - Dajaks, KV Breda & KV de Biesb

Een weekend lang wordt de Biesbosch in al zijn aspecten verkend. Dit door de
drie kanoverenigingen rond de Biesbosch georganiseerde landelijke evenement
biedt voor iedereen wel iets. De boswachter houdt op vrijdagavond een presentatie over de ontwikkelingen in de Biesbosch in het verleden, heden en de toekomst met veel foto’s en
aandacht voor de natuur en de ontwikkeling daarvan. Op zaterdag worden tochten van 20 en 30 km gevaren door de Biesbosch onder leiding van ervaren Biesboschvaarders. Op zaterdagavond kun je genieten van een tocht in de avondschemering door de Biesbosch. Op zondag heb je ook nog de mogelijkheid om onder leiding van een stadsgids per kano de historische binnenstad van Dordrecht te verkennen. Zo zie je deze stad zoals je die nog nooit hebt gezien. Daarnaast kun je deelnemen aan een tocht door een deel van de Biesbosch dat normaal alleen toegankelijk is voor vergunninghouders.
De BiesboschKanoExperience is een landelijk weekend waarvoor kanovaarders uit het hele land naar de Biesbosch komen. Door deel te nemen leer je niet alleen dit unieke vaargebied beter kennen maar kom je ook in aanraking met kanoërs uit alle delen van het land. Alle tochten starten vanaf StayOkay aan het Moldiep alwaar deelnemers overnachten. Voor dit weekend dien je jezelf tijdig op te geven via de speciale website www.biesboschkanoexperience.nl . De kosten exclusief het overnachten zijn € 12,00 per deelnemer.
Kalender: 19-09-2020

Peddelpraat: Waddentocht Roptazijl 19-20 sept

tochtleiding: Jan Akkerman, Jan koppelaar
Kalender: 23-09-2020

Kanopolo: WereldkampioenschappenWereldkampioenschappen Kanopolo: 8-13 september 2020
Kalender: 26-09-2020

NK Kanopolo 202026/27 september 2020 - De Windhappers, Den Haag
Kalender: 26-09-2020

De Geuzentocht - KV De Sprinters

De Geuzentocht loopt van Zoetermeer naar Leiden en via de Heineken-fabriek weer terug. Deze tocht staat jaarlijks op de kalender van de Zoetermeerse KV De Sprinters om het succes van de Geuzen levend te houden. Het Leidens ontzet kent iedereen. Het feit dat de Geuzen vanuit Zoetermeer naar Leiden gingen is minder bekend. Op 17 september 1574 vond de zogenaamde Slag bij Zoetermeer plaats.
Op 26 september 2020 kanoën we vanaf onze vereniging naar de recreatieplas Vlietland, waar wordt gepauzeerd op het strandje. Daarna gaan we via de Vliet en de Trekvliet naar de binnenstad van Leiden (spatzeil nodig, kans op klotsende golven van sloepen). In Leiden wordt gepauzeerd in het Van der Werfpark langs de Rapenburg, bij het standbeeld van Burgemeester van der Werf. Hij was een van de grote helden tijdens het Spaanse Beleg van Leiden in 1574. Hier nuttigen we een broodje haring en een borrel, in het kader van het Leids Ontzet. We verlaten de stad over de oude Rijn naar de Weipoortse Vliet. Hier wordt gepauzeerd op een wei op het terrein van Heineken. Daarna vervolgen we onze tocht over de Weipoortse Vliet tot de kleine plas het Noord Aa (de echte) en gaan we terug naar het clubgebouw. We varen in een rustig tempo zodat iedere deelnemer mee kan komen. We verzamelen om 9.00 uur bij het clubgebouw en vertrekken om 9.30 uur. Verwacht wordt dat we om ongeveer 17.30 uur terug zijn. De afstand is 25 km. De deelnamekosten bedragen € 5,00 per persoon, voor vertrek contant te betalen. Het overige eten en drinken zelf meenemen evenals kleding voor alle weersomstandigheden. Zwemvest en spatzeil zijn verplicht.
Aanmelden voor 12 september bij Gonnie Driessen, via het mailadres info@zkvdesprinters.nl . Je vindt ons clubgebouw aan de Aziëweg 30 in Zoetermeer tegenover Parkeerplaats 1.
Kalender: 27-09-2020

VeluweRally 2020

Een tocht die je gewoon MOET meemaken!!

De VELUWE RALLY is een van de grootste kano-evenementen in Nederland. De tocht wordt georganiseerd door de Stichting Kanoactiviteiten, 'commissie de Veluwerally'. De stichting is ingeschreven in de Kamer van Koophandel Midden-Nederland onder nummer 852861527. Deze prestatietocht is bedoeld voor iedere ervaren kanovaarder. De oudste deelnemer is inmiddels 80 jaar! Wanneer je jonger bent dat 14 kun je de tocht onder begeleiding van iemand van minimaal 18 jaar varen..

De Veluwerally wordt elk jaar gehouden op de laatste zondag van september

De tocht voert over de IJssel van Deventer naar Wijhe (ca. 20 kilometer) , Hattem (ca. 35 kilometer) of Kampen (ca. 50 kilometer of ca. 80 kilometer). De 20, 35 en 50 KM afstanden gaan stroomafwaarts. De 80 KM deelnemers varen eerst stroomopwaarts naar Gorssel, en dan stroomafwaarts naar Kampen.

Meer info: https://www.veluwerally.nl/
Kalender: 27-09-2020

Peddelpraat: Laaxum vanaf Enkuizen vvEen tocht van Enkhuizen naar de kleinste vissershaven van Nederland. Laaksum, een klein dorpje aan de Friese kust tussen Stavoren en Lemmer, naast het Mirnser Klif, een hoge rug die vanaf Enkhuizen te zien is met helder weer. Het is een tocht waarbij we tweemaal het IJsselmeer oversteken, 18 km heen en 18 km terug met uitzicht op de Zuiderkerk van Enkhuizen.

Datum: Zondag 27 september 2020
Voor wie: Zowel de gevorderde als beginnende vaarder met complete zee-uitrusting volgens eisen zeevaardigheid.
Tijdstip: Verzamelen 9:30
Vertrek: 10:00 uur
Instapplek: Post Reddingsbrigade Enkhuizen Kooizandweg Enkhuizerzand
Afstand: 36 km.
Tocht leiding: André, Jan Koppelaar en Kees Huisman
Opgave: Bij Kees op woensdag 23 september tussen 20:00 en 21:00 uur. Op tel: 0610027028 of per mail naar , met vermelding van enige tocht ervaring.
Bij windkracht vijf of meer zal ter plekke gekeken worden naar een alternatief.
Kalender: 03-10-2020

Kanopolo: Europese ClubkampioenschappenEuropese Clubkampioenschappen: 3/4 oktober 2020.
Kalender: 03-10-2020

Peddelpraat: Zwerftocht vanaf Brouwersdam

Tochtleiding: Loek van der Lans, Maarten van Rossum
Kalender: 03-10-2020

Kanopolo: ECA toernooien (voor Oranje selecties)Voor Landskampioen en nummer 2 NK:
- 3 en 4 oktober: ECC Clubkampioenschappen
Kalender: 16-10-2020

Peddelpraat: Avond tocht naar Oudeschild met overnachting

Tochtleiding: Marijn van Veelen, Bart, Karien, Onno
Kalender: 18-10-2020

Biesbosch Kano Experience

Lengte: diverse tochten met verschillende afstanden van 20 t/m 30 kilometer
Vaargebied: Biesbosch
Geschikt voor kinderen: Nee
Website: www.biesboschkanoexperience.nl
Bijzonderheden: Een weekend lang wordt de Biesbosch in al zijn aspecten verkend. Inclusief presentatie door de boswachter. Diverse tochten door de Biesbosch o.l.v. ervaren Biesboschvaarders, mogelijkheid tot stadstocht door Dordrecht met gids en tocht door normaal niet toegankelijk deel van de Biesbosch.
Kalender: 24-10-2020

Peddelpraat: Trintelhaven - Urk v.v.

Zoals elk jaar staat Trintelhaven - Urk ook op het programma.
We willen deze tocht der tochten gaan varen op zaterdag 24 oktober.
Na aankomst op Urk nemen we ruim voldoende pauze om het dorp te bekijken of een visje te schoren. De tocht is bedoeld voor de beginnende en gevorderde vaarder. Afstand is twee maal 12 km

Datum: zaterdag 24 oktober
Verzamelpunt: Restaurant Checkpoint CharlieTrintelhaven 1, 8200 AB Enkhuizen, halverwege de dijk Enkhuizen- Lelystad.
Verzamelen; 9:30 uur
Vertrek: 10:00 uur
Tochtleiding: André Broers en Kees Huisman
Opgave: Bij Kees op woensdag 21 oktober tussen 20:00 en 21:00 uur op 0610027028, of per mail: , met vermelding van enige tocht ervaring.
Uitrusting: Zoals voor het examen zeevaardigheid.
De tocht gaat niet door bij windkracht 5 of meer.
Kalender: 01-11-2020

Snerttocht KV Flevo

Lengte: 14 km of 18 km
Vaargebied: Hoorn-Koggeland
Geschikt voor kinderen: Ja
Informatie/Aanmelding: toercommissie@kvflevo.nl
Website: www.kv-flevo.nl
Bijzonderheden: 1 korte en 1 lange tocht. Halverwege is er een pauzeplek met gratis koffie en koek. kinderen met kajakervaring gaan de korte tocht varen. Na afloop is er tijdens de nazit in de kantine van kv Flevo gratis erwtensoep en roggebrood met spek.
Kalender: 01-11-2020

Peddelpraat: Brouwersdam-Renesse

Tochtleiding: Maarten van Rossum, Loek van der Lans
Kalender: 02-11-2020

Amsterdamse Bos - KV Lelystad

De tocht door het Amsterdamse Bos hoeft eigenlijk geen nadere introductie. Al vele malen hebben we deze tocht gevaren en vooral in de herfst, met prachtige herfstkleuren, is en blijft dit een prachtige tocht. Het is vooral genieten en niet teveel praten. Dat laatste is trouwens toch lastig als om de paar minuten een vliegtuig van of naar Schiphol vlak boven je hoofd langs scheert. Maar wel indrukwekkend. Aanmelden kan via de mail bij senioren @ kanovereniginglelystad.nl. Vermeld daarbij je naam, emailadres en het 06-nummer waarop je bereikbaar bent. De aanmelding ontvangen we graag minimaal 1 week voor de tocht.
Kalender: 08-11-2020

Peddelpraat: Andijk - Kreupel - Medemblik - Andijk.

Wij (Zoetwater Zeevaarders) hebben ook een eiland.
Met de naam De Kreupel, dit is een opgespoten eiland tussen Medemblik en Andijk.
Er zijn zelfs zeehonden gezien op deze mooie plek midden in het IJsselmeer.
Als we de zeehonden niet zien zijn er zeker een legio vogels waar te nemen.
Het rondje is ongeveer 25 KM.

Datum: Zaterdag 8 november
Voor wie: Zeer Geschikt voor de beginnende zeevaarder, met complete uitrusting.
Verzamelen: 9:30 Koopmanspolder Andijk bij kruispunt Dijkweg / Kleingouw de dijk over.
De leiding: Andre Broers en Kees Huisman.
Aanmelden: Op woensdag [voorafgaande aan de tocht] 4-11-2020 tussen 20:00 / 21:00 uur bij kees of per mail: huismansmit@hotmail.com met vermelding van enige tocht ervaring.
BIJ WINDKRACHT 5 OF MEER IS ER EEN ALTERNATIEF RONDJE NOORDER KOGGELAND (POLDER )

Groet Kees
Kalender: 30-11-2020

open marathontraining.

Marathon Kayak Team Netherlands
Iedereen die zich wil verbeteren in de marathon technieken en marathon tactiek is welkom om aan de twee zware trainingen deze dag mee te doen.
Graag vooraf aanmelden bij de secretaris van de commissie marathon.

LET OP: de locatie is gewijzigd.
Start is om 9:30 bij Skonenvaarder in Kampen


ZoekVraag van de dag

Als je alle tijd van de wereld had, wat zou je dan doen?


Nieuws

04/02
25/01
15/01
12/01
16/12


Kalender

29/02
04/03
07/03
14/03
22/03


Laatste updates

16/02
06/02
17/01
28/12
23/08
Website: 232 pagina's.