Diversen

- * Welkom
- Fortune cookies
- Kalender
- Nieuws
- Zoekresultaten

Kalender

Kalender: 15-12-2018

Rondje Noorden, Nieuwkoop en Meije - TKBN Toercommissie

Deze tocht begint en eindigt in het centrum van Noorden. Hier verzamelen we om 10.00 uur op de parkeerplaats naast het café en tegenover de kerk. Het adres is Simon van Capelweg 111, 2431 AE Noorden. Om 10.15 uur starten we vanaf de aan de straat gelegen kanosteiger voor een tocht die ons voornamelijk over klein en deels beschut water zal voeren.

De tocht leidt ons over maar voornamelijk langs de Nieuwkoopse Plassen en over het oude veenriviertje De Meije. De route wordt afgesteld op de heersende weersomstandigheden. Ook de lengte wordt daar enigszins op aangepast. Reken op een tocht van 16 tot 20 km. Pas je kleding en uitrusting aan op het jaargetijde. Na afloop is er wellicht nog even tijd om op te warmen in het café voordat iedereen weer op huis aan gaat.

Aanmelden bij Jaap Ruiter via vaarkalender @ tkbn.nl of tel. 0345 47 35 96.
Meld je uiterlijk op donderdagavond voorafgaand aan de tocht aan.
Op de dag zelf is Jaap bereikbaar op 06 13 28 61 60.

Bron: https://www.tkbn.nl/nl/node/501
Kalender: 29-12-2018

IJsberentocht - De Goudse Peddel

Een tochtje op een van de laatste dagen van het jaar, in de winter met kans op sneeuw en gure weersomstandigheden, een echte IJsberentocht dus met de nodige uitdagingen. Een klein vliesje ijsvorming op het water is in dit jaargetijde natuurlijk goed mogelijk.

De tocht voert ons over klein en groot water in en rondom Gouda. Er zullen onderweg enkele sluizen gepasseerd worden. Al naar gelang de weersomstandigheden zal de tocht verder worden uitgewerkt. Vanzelfsprekend is een wetsuit en spatzeil verplicht en zorg je voor goede en warme onderkleding en natuurlijk voor een warme pet. Neem voor onderweg warme drank en een lunchpakket mee. We hopen dat er onderweg ergens erwtensoep met worst te krijgen is maar dat is nog afwachten.

We starten vanaf het clubhuis van De Goudse Peddel aan de Burgvlietkade 105 te Gouda. Het clubhuis is open vanaf 9.00 uur voor ontvangst met koffie. De tocht start om 10.15 uur. Aanmelden is verplicht uiterlijk 24 uur van te voren via varenindeweek @ degoudsepeddel.nl . Je krijgt dan een bevestigingsmail terug met eventuele bijzonderheden en laatste details.

Bron: https://www.tkbn.nl/nl/node/434
Kalender: 30-12-2018

Oliebollentocht - Amsterdam

Beste Kanoër,
Ook dit jaar j nodigen we je weer uit voor de traditionele eindejaars kanotocht door Amsterdam op zondag 30 december 2018.

We verzamelen in Amsterdam Noord, bij de trailerhelling aan de Nieuwendammerdijk. Dit is tevens het vertrekpunt.

De trailerhelling is te vinden aan een doodlopend stukje van de Nieuwendammerdijk, net voorbij de Oranjewerf. Het adres is Nieuwendammerdijk 518, 1023 BX Amsterdam. Zie link:
Klik hier voor: GoogleMaps
De tocht begint met een oversteek van het IJ. We zullen verschillende grachten aandoen en een stuk van de Amstel meepakken. Via het IJ weer terug. We houden pauze bij café Hanneke's Boom aan de Dijksgracht.

Gegevens:
Verzamelen: 9.15 uur
Vertrek: 10.00 uur
Afstand: in overleg, reken op 20 km
Eindtijd: we zijn voor het donker wordt terug bij de trailerhelling

Aanrijroute: Neem vanaf Ring A10 Noord afslag S115. Bij rotonde rechtdoor, Zuiderzeeweg blijven volgen. Aan einde Zuiderzeeweg niet rechtsaf de brug over, maar rechtdoor tot trailerhelling.

Aandachtspunten:
Grootwaterkajak voorzien van luiken en schotten is verplicht, evenals het dragen van een zwemvest; Het IJ is ruim water en wordt druk bevaren, grootwaterervaring is daarom vereist. Ben je niet zeker van je niveau, neem dan even contact op;
Pas je kanokleding aan aan de (winterse?) omstandigheden (denk aan de handen);
Na het lossen van de kajaks bij de trailerhelling moeten de auto's weggezet worden. Parkeren kan niet bij de trailerhelling, maar kan op het bedrijventerrein om de hoek;
Bij Hanneke's Boom kunnen we uit de boot, op de route is weinig gelegenheid om uit te stappen. Daar is ook gelegenheid tot bestellen van lunch;
De kosten voor deelname bedragen 2 euro p/p, ter plaatse te voldoen

Wil je mee, meld je dan per mail aan, dan weten we hoeveel oliebollen we moeten inkopen. Stuur je aanmelding naar oliebollentocht@gmail.com onder vermelding van je naam, emailadres en telefoonnummer. Brond: https://www.facebook.com/events/498566417321239/
Kalender: 05-01-2019

Oliebollentocht - TKBN Toercommissie

Het nieuwe jaar is nog maar nauwelijks begonnen maar de toercommissie klimt al weer de in kano. De tocht gaat vanaf IJsselstein over de Hollandse IJssel richting Montfoort. De rivier stroomt nauwelijks, met af en toe een bocht door polderland, hier en daar wat bebouwing, een boerderij, een kwekerij of een boomgaard. Na 9 km is in het centrum van Montfoort rechts na de brug een grasoever met kanosteiger. Aan de overzijde ligt het oude stadscentrum met op de hoek bij de brug een restaurant en verderop in de straat is een café. Met een beetje geluk staat ook de viskraam met warme gebakken vis 150 meter terug langs het water opgesteld. Hier pauzeren we, waarna we dezelfde route terug varen. Na afloop van deze tocht zijn de deelnemers van harte welkom op de gezellige nieuwjaarsreceptie bij KVIJ, beroemd om de heerlijke vers gebakken oliebollen.

De tocht is goed te doen voor iedereen die al minimaal één seizoen geregeld vaart. De tochtlengte is 18 km. Afladen om 10.30 uur, vertrek om 11.00 uur, terug in IJsselstein om ongeveer 15.30 uur. Neem een kanokarretje mee. De parkeerplaats in IJsselstein ligt op 100m vanaf de waterkant.

Startpunt: KV De IJsselstreek, sportpark IJsseloever, Zomerdijk 41, 3402 MJ IJsselstein. Aanmelden bij Jaap Ruiter via vaarkalender @ tkbn.nl of telefonisch op 0345 47 35 96 uiterlijk op woensdag 2 januari. Op de dag zelf is hij bereikbaar via 06 13 28 61 60.

Bron: https://www.tkbn.nl/nl/node/509
Kalender: 13-01-2019

Snerttocht, een wintertocht door de Biesbosch

Op zondag 13 januari beginnen we 2019 met de snerttocht door de Biesbosch, samen met leden van k.v. Uitgeest.

We varen over groot water en kleine kreekjes. We starten vanaf een parkeerterrein in de Noordwaard, een nieuw stuk van de Biesbosch. Het is winter, en de watertemperatuur kan onder de 4 graden zijn. Dat betekent dat je stevig in je bootmoet zitten. Je moet beschikken over een goede conditie en groot water ervaring. Zorg voor warme kleding over je neopreen of onder je droogpak, kanowanten, een muts en uiteraard een zwemvest. Het hoogtepunt van de tocht is de overheerlijke snert van slagerij Oomen uit Gameren. Vergeet dus niet je mok en een lepel! Ben je in het bezit van een brander en/of een pan, neem die voor de zekerheid mee. zie ook http://np-debiesbosch.nl/

Start: vanaf parkeerterrein aan bandijk Steurgat- zie routebeschrijving
Vertrek: 10:30 uur, verzamelen om 10:00 uur
Aankomst: ongeveer 16:00 uur
Afstand: ongeveer 20 - 25 km
Tochtleider: Chris de Ridder
Aanmelden: In verband met de hoeveelheid snert is opgave vereist,
uiterlijk donderdag 10 januari 2019.
tel. 0418-561743
e-mail: , vermeld hierbij je telefoonnummer

Routebeschrijving:
vanaf A27, afslag 23, richting Werkendam. Aan einde van de weg in Werkendam richting Kop van 't Land, brug over bij Biesboschsluis, direct na jachthaven linksaf de bandijk Steurgat oprijden. Doorrijden tot je aan de rechterhand de tweede parkeerplaats ziet.

Let op: de veerdienst van Kop van 't Land naar Brabantse oever begint 's winters op zondag pas om 11:05 uur, dus te laat voor de tocht.

Kalender: 27-01-2019

Peddelpraat Winterbijeenkomst - Stg Peddelpraat

Ook dit jaar staat de winterbijeenkomst in het sportcomplex Merwestein te Nieuwegein op het programma van Peddelpraat. Ook niet-leden zijn van harte welkom om tussen 12.00 en 17.00 uur rond te snuffelen, 2e hands kano’s of kanospullen te kopen of verkopen en ideeën op te doen en afspraken te maken voor het komende jaar. Er zullen enkele lezingen gegeven worden over bijzondere kanotochten. Ook is er weer de gelegenheid om in het zwembad je techniek te oefenen met een groot aantal verschillende boten. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

De TKBN zal weer aanwezig zijn met een stand waar je veel informatie over vaartochten in Europa kunt vinden, gewoon even kunt komen bijkletsen en natuurlijk ook informatie over onze plannen voor 2019 kunt krijgen.

Bron: https://www.tkbn.nl/nl/node/539
Kalender: 03-02-2019

Midwintertocht - KV Never Dry

Vaar mee in de regio Rotterdam tijdens onze midwintertocht! Om 9.00 uur verzamelen wij in het clubhuis van Never Dry, Kralingseplaslaan 135 in Rotterdam. Hier laden we de boten op en rond 10.00 uur vertrekken we naar de Bermweg in Capelle aan den IJssel. Tegenover nummer 133 is een brug. Hier gaan we te water.

We varen naar Nieuwerkerk a/d IJssel, dragen een keer de boten over en slaan vervolgens linksaf naar Zevenhuizen. Hier varen we linksaf een smalle vaart in. Bijna aan het einde van deze vaart moeten we overdragen maar voordat we weer instappen zullen we even pauzeren, eten en drinken in Eetcafé De Roerdomp. Daarna peddelen we over de Rottemeren en de Rotte, Boezem (overdragen)en de Kralingseplas terug naar het clubgebouw van Never Dry. Op meerdere plaatsen is het mogelijk om desgewenst de tocht af te breken. Deze tocht is 25 km lang.

Het is winter dus zorg voor passende kleding, warm drinken, eten, waterdicht verpakte reserve kleding en je zwemvest. Voor aanmelden en vragen bel of mail uiterlijk op donderdag 31 januari naar Nico Meijer , tel 010 707 1155, E-mail n.meijer.sr @ gmail.com.

Bron: https://www.tkbn.nl/nl/node/544
Kalender: 16-02-2019

Wintertocht - TKBN Toercommissie

We nodigen je uit voor een tochtje door het Land van Altena. Vorig jaar moesten we uitwijken naar groter open water omdat hier het water was dichtgevroren. Dit jaar proberen we het opnieuw. We starten nabij Uitwijk bij het kleinste aquaduct dat Nederland rijk is. De Alm gaat hier over een Wetering heen waarvan ik de naam niet heb weten te achterhalen. Als we de boten op de Alm in het water leggen kunnen we links over het aquaduct de Wijde Alm op richting Uitwijk en Giessen. We varen dan door een mooi stukje natuurgebied. Na enkele kilometers wordt het water zo smal dat we niet verder kunnen. We varen dezelfde route weer terug. Bij het aquaduct varen we vervolgens rechtdoor richting Almkerk. In Almkerk gaan we rechtsaf de Gantel op. Deze loopt evenwijdig aan de A27 maar houdt voldoende afstand om er rustig te kunnen varen. Enige jaren terug zijn de oevers hier afgegraven om meer diversiteit in de plantengroei mogelijk te maken. Dit moet dan ook weer meer diersoorten aantrekken. We passeren Fort Altena (en wellicht stappen we daar uit om te zien of de Brasserie geopend is) en gaan rechtsaf onder de weg door. Daarna moeten we bij een stuw even de boten omdragen om via de wetering weer bij het startpunt uit te komen. Hier stappen we voor het aquaduct uit. Het rondje is ongeveer 15 km. Het stukje Wijde Alm is over ongeveer 3 km bevaarbaar. Reken dus op een totale tochtlengte van 20-22 km. Het is allemaal klein water. Het is aan te raden om reservekleding waterdicht verpakt bij je te hebben. Zorg ook voor voldoende eten en (warm) drinken voor de hele dag. Het is niet zeker of er onderweg iets te koop is.

Start- en eindpunt: het aquaduct aan de Poortweg net buiten Uitwijk. Verzamelen om 10.00 uur. Vertrek om 10.15 uur.

Routebeschrijving: Vanaf de A27 Gorinchem – Breda: Neem afslag Almkerk. Rij richting Giessen over de N322. Na ongeveer 1 km linksaf slaan bij het fietsers richtingbord Uitwijk. Deze straat heet Zandwijk en ze gaat over in de Poortweg. Net voor de brug parkeren in de berm. Rechts zie je het aquaduct liggen.

Vanaf de A2 Utrecht – Den Bosch: Neem afslag Zaltbommel. Einde afrit bij stoplichten rechtsaf. Ga voor in Zaltbommel linksaf richting Kerkwijk de N322 op. Blijf deze weg volgen tot ruim voorbij de Wilhelminasluis en Giessen. Ga op de rotonde van Waardhuizen rechtsaf richting Uitwijk de Heulstraat op. In Uitwijk einde weg links (Pompstraat) en daarna einde weg rechts (Langstraat). Bij de driesprong rechtdoor. Daarna linksaf de Poortstraat in en Uitwijk uitrijden. Na de brug parkeren. De instapplaats ligt links van de weg.

Aanmelden (verplicht) voor deze tocht uiterlijk op donderdagavond 14 februari bij Jaap Ruiter via email vaarkalender @ tkbn.nl of via tel 0345-473596. Mobiel (alleen op de dag zelf) 06-13286160.

Bron: https://www.tkbn.nl/nl/node/510
Kalender: 22-04-2019

Bollentochtweekend HKV

Kanovaren in de Bollenstreek! - De vroege lente zorgt voor een kleurrijk schouwspel tijdens je kanotocht door de polders van Zuid-Holland, de Haarlemmertrekvaart, de Keukenhof, de Ringvaart en Lisse. Langs diverse routes krijg je een goed overzicht van de overgang van de zandgronden via de laatste strandwallen naar het veen. Je kunt dit jaar al bijzonder vroeg genieten van de in bloei staande bollenvelden.
De Haarlemse Kano Vereniging nodigt je dan ook van harte uit om deel te nemen aan het 69e Bollentochtweekend van 22 en 23 april 2017.
Programma:
Vanaf vrijdag 21 april, 15.00 uur zijn kampeerders welkom op het HKV-terrein, Noord-Schalkwijkerweg 99, 2034 JA Haarlem. Voor zaterdag 22 april staat de Molentocht van plm. 21 kilometer gepland. Starten om 10.30 uur. Zondag 23 april vaar je met je kano of kajak de 69e Bollentocht. Je kunt kiezen uit 3 afstanden: 17, 27 of 35 kilometer. Vertrek om 10.00 uur in de haven van de HKV

Aanrijroute:
A205 afslag Haarlem-Zuid, bij het 1e verkeerslicht linksaf, daarna bij het 2e verkeerslicht rechtsaf, doorrijden tot aan het Spaarne, rechtsaf en na het bruggetje ligt HKV. Voor meer informatie en opgave bezoek de website van de


ZoekVraag van de dag

Wat is het slechtste cadeau dat je ooit gekregen hebt?


Nieuws

09/12
05/12
03/12
27/11
22/11


Kalender

15/12
29/12
30/12
05/01
13/01


Laatste updates

13/12
09/12
03/12
13/11
08/11
Website: 225 pagina's.