Bram

Rond sluitingstijd staat een agent bij een café te wachten, om te zien of hij nog wat mensen kan betrappen, die met een slok of twee teveel op achter het stuur willen kruipen.

Op een gegeven moment strompelt er een vent zo blauw als een balletje, stomlazerus de kroeg uit, struikelt over de drempel, schopt de kat hangend aan een paal, nekbrekend de stoep af, zwalkt rond over de parkeerplaats, probeert zijn sleutel op 5 verschillende auto's uit in alle gaatjes, voor hij zijn eigen auto gevonden heeft en is nog zeker 10 minuten bezig om zijn sleutel in de deurslot te proppen. Alle overige bezopen bezoekers zijn intussen al lang en breed zwalkend vertrokken.

Eindelijk lukt het hem om in de auto te komen. Als hij uiteindelijk al startend, hotend en stotend met de auto wil wegrijden, laat de agent de bestuurder zo kwaad als het kan stoppen en laat hem een blaastest ondergaan. Zelfs na meerdere pogingen en andere batterijen geeft het apparaat nog steeds 0,0 promille aan. De agent vraagt stom verbaasd aan de man hoe dat in hemelsnaam mogelijk is,

waarop de man antwoordt: "Vanavond was ik de Bram".
"Bram???"

"Ja" zegt de man; "Bewust Rijdende Afleidings Manoeuvre...!"

Ingezonden door Theo W.

Zoekfortune cookie

A clean house is a sign of a wasted life


fortune cookie

Nur tote Fische schwimmen mit dem Strom ...