Diversen

- Afkortingen
- Alfabet
- De Vos (Origami)
- Furby
- Gulden vs Euro
- I love you in alle talen
- Landencode (Telefoon)
- Maanlanding
- Morsecode
- Nostradamus
- SMS Afkortingen
- Sneltoetsen
- Subtitle landencode DVD
- Vlaggen

Handig

- Anti-muisarm
- Bic-codes
- DNS-loopup
- Het Wilhelmus
- internationale telefoon toegangsnummers
- Landencode
- Marry x-mas and a Happy New Year
- MS-Word - tips
- Verschil tusen Shareware, Freeware, Demo
- Zuiden met je horloge

Wist je dat!

- Metalen bollen
- Raar maar waar !
- Veermd leezn zo
- Wat is ...

Nostradamus

Wie was Nostradamus?

Michel Notredame werd geboren op 14 december 1503 in Saint-Rémy, op een boogscheut van Avignon. Hij was de oudste van 17 kinderen uit een vooraanstaande, steenrijke familie. Hij bezat van jongsaf één opmerkelijke gave: Michel hoefde slechts éénmaal een tekst te lezen om die voor de rest van zijn leven uit zijn hoofd te kennen.

Als arts en apotheker werd de strijd tegen de pest vanaf 1545 zijn grootste zorg én getuigenis. Vanaf 1550 begon Nostradamus geschriften te publiceren met gezondheidstips en recepten voor afrodisiaca. Ook werd hij stilaan als ziener bekend door de uitgave van de toendertijd erg populaire almanak. Deze bevatte zowel prognoses over het weer, de oogst, oorlog en vrede als op handen zijnde komeetverschijningen voor het jaar erna. Met deze jaarlijkse almanak bereikte Nostradamus zo'n succes dat hij van 1547 tot 1559 als ziener en schrijver van profetieën aan de slag kon aan het Franse, koninklijke hof.

Nostradamus overleed op 2 juli 1566 en werd nog dezelfde dag tijdens een plechtige processie, samen met zijn geschriften begraven in het klooster van de Barmhartige Broeders. Ongeveer 250 jaar kon de ziener in vrede rusten, totdat zijn graf tijdens de Franse Revolulie werd geopend. Zijn documenten en boeken werden in 1946 door Amerikaanse officieren overgebracht naar de Verenigde Staten.


Uitgekomen voorspellingen

11september 2001
Nostramadus had het voorspeld.

Voorspelde Nostradamus vijf eeuwen geleden al de apocalypse in New York? Hij schreef toen dat "in een jaar rond de eeuwwisseling een periode van grote angst zal aanbreken.". Meer bepaald "in de zevende maand van het jaar 1999 zal een grote heerser van angst opstaan in het land van de Mongolen en Mars, de god van de oorlog, zal onder zijn gezag hoogtij vieren".

Nostradamus had het over de zevende maand in het jaar 1999 omdat hij dacht vanuit de Juliaanse kalender.. Maar toen rond 1600 de Gregoriaanse kalender werd ingevoerd, werd de zevende maand... september. Het verschil van twee jaar kan op diezelfde manier verklaard worden. En het rijk van de Mongolen strekte zich in de tijd van Nostradamus uit van Azië tot in het huidige Midden-Oosten.

Nog meer teksten van Nostradamus zouden kunnen ge?nterprenteerd worden als een verwijzing naar de aanslagen. Zo had hij het over "holle bergen die naar beneden zouden gaan". Volgens experten bedoelde hij met holle bergen, torens.

Met een beangstigende precisie had de ziener al de twee wereldoorlogen voorspeld. (Bron: krant => Het Laatste Nieuws)


Nostradamus' prediction on WW3:

"In the year of the new century and nine months,
From the sky will come a great King of Terror...
The sky will burn at forty-five degrees.
Fire approaches the great new city..."
"In the city of york there will be a great collapse,
2 twin brothers torn apart by chaos
while the fortress falls the great leader will succumb
third big war will begin when the big city is burning"


NOSTRADAMUS
He said this will be bigger than the previous two. 2001 is the first year of the new century and this is the 9th month. New York is located at the 41st degree Latitude.

2005 - 2015
"Eerste Globale Oorlog" zal Europeanen en Islamieten zwaar treffen.

Volgens Nostradamus is de eerste grote gebeurtenis die ons te wachten staat de vorming van een nieuw soort Verenigde Naties, waarin de Islamitische landen de handen in elkaar zullen slaan. De vorming van een Islamitische Statenbond, versus een statenbond van alle niet -Islamitische staten.

Nostramadus verwacht die oprichting echter pas in het jaar 2005 en hamert op het feit dat die vereniging van het islamitische kamp tot een ongekend geloof in de overwinning zal leiden.

Verder profeteert Nostradamus dat het in deze periode toch onvermijdelijk zal komen tot een eerste globale oorlog, die twee derde van de Europeanen en drie kwart van de islamieten het leven zullen kosten. Meer dan honderd staten zullen zwaar beproefd worden.

Een andere mijlpaal is 2008, waarin een ernstig conflict tussen Frankrijk en Groot Brittannië uiteindelijk in 2010 zal uitmonden in bloedige aanslagen op vier regeringsleiders: de Britse premier, de Amerikaanse president, de Duitse Bondskanselier en de Franse president.

Opgelet!
Het is niet zo dat Nostrdamus in zijn verzen concreet over deze mensen en landen sprak.

In de 16de eeuw was bijvoorbeeld immers nog geen sprake van dergelijke regeringsfuncties, laat staan Amerika. Omdat Colombus pas 50 jaar voor de publicartie van Nostradamus profetiën West-Indië had ontdekt, stelt hij Indië nog altijd met Amerika gelijk.

2050
Einde van de veeteelt

De boodschap van Nostradamus' "Centurie X, vers 52", zijn profetie voor het jaar 2052 zal de huidige mens doen huiveren (?) De vandaag nog steeds ontzette populaire vleesleveranciers als koeien, varkens, schapen en kippen zullen er tegen het jaar 2050 volgens Nostramasus niet meer zijn. Vanaf het midden van de 21ste eeuw meent de ziener dat deze dieren niet langer zullen gefokt worden en dus praktisch uitsterven.

Een paar stuks vee zal nog te bewonderen zijn in verblijven die op de huidige dierentuinen lijken.

De Franse ziener gaat ervan uit dat de mens er tegen die tijd in zal geslaagd zijn op vlees gelijkende producten van planten te halen. Om kort te gaan: de boer zal zijn vlees zaaien en oogsten.

2060
Mens kan 500 jaar worden

Dat de mens niet langer moet sterven blijft een utopie, maar Nostradamus kondigt vanaf 2060 wel het begin van een bijzonder gezondheidstijdperk aan. Vanaf dan zal de medische wetenschap volledig in het teken komen te staan van de verlenging van het leven, totdat dit doel, dertig jaar later, in 2097, eindelijk bereikt wordt.

De triomf van de 21ste eeuw wordt de ontdekking van de oorzaak van het verouderen en vervolgens het stopzetten ervan. Moeilijk, maar leuk om aan te nemen dat het leven van uw nageslacht wellicht tot 500 jaar zal kunnen duren.

Hoewel, Nostradamus voorziet als gevolg van deze euforische ontdekking meteen ook een ingrijpende verandering van de maatschappelijke samenlevingsvormen en -normen.

Dank zij de gestegen levensverwachting is het vandaag al nauwelijks voorspelbaar dat men een heel leven lang samen is met één enkele partner. Wat moet dat wel niet worden als een leven 400 tot 500 jaar duurt?

2068
Ontdekking van leven op een andere planeet

De ruimtevaart is volgens Nostradamus een thema dat uiterst belangrijke ontwikkelingen zal kennen in de 21ste eeuw. Voor 2005 voorspelt hij een geslaagde expeditie naar en op Mars, in 2028 volgt Venus. Daarna blijft het enkele jaren stil. De jaren vijftig worden echter aangekondigd als het "gouden decennium van de ruimtevaart"

In 2068 zal de mens leven op een andere planeet ontdekken. Niet alleen vegetatie en dieren, maar ook mensen.

De expeditie is volgens de ziener een denderend succes, want men slaagt in het koloniseren van die planeet die op de aarde lijkt. Honderd deelnemers aan de missie blijven op de plaats van de betemming.

Aan ieder voor zich om al of niet te geloven in voorspellingen.

Zoek

Nieuws

11/02
19/10
07/05
17/03
07/03


KalenderLaatste updates

26/02
16/02
21/12
08/03
17/01
Website: 235 pagina's.