Diversen

- * Welkom
- Fortune cookies
- Kalender
- Nieuws
- Zoekresultaten

Kalender

IPadres: 35.172.223.30
Kalender: 31-07-2021

60e Trektocht in Polen over Drweca en Wisla (31 juli t/m 14 augustus) - KTW Chel

en trektocht door mooie natuur, sportief van karakter, met soms zeer eenvoudige, soms prima voorzieningen onderweg. En met een feestelijk tintje vanwege de 60e keer dat deze tocht wordt gehouden. De TKBN organiseert een gezamenlijke deelname aan deze tocht. Zin in een sportieve kanotocht met unieke kenmerken? Doe mee! De tocht bevat 9 vaardagen over kleine meren, doorgangen, natuurgebieden, langs beboste oevers, de vlot stromende kronkelende Drwęca en de weidse Wisła. Tussendoor zijn er rustdagen en is er ruim gelegenheid om de oude stadjes te bekijken, zoals Brodnica, Golub Dobrzyń, Toruń en Chełmno. In de streek zie je nog veel restanten van oude burchten uit de tijd van de kruisridders. Dit gebied ligt tussen Poznań, Gdańsk en Warszawa op 1100 km vanaf Utrecht. Je kunt de reis op je gemak doen in twee reisdagen, een routebeschrijving is beschikbaar. Reken met het vaarschema mee op 19 dagen uit en thuis. Je krijgt er iets bijzonders voor: natuur, cultuur, gastvrijheid, ontvangsten met muziek of koor, rondleidingen door een stad of kasteel. De taal is geen probleem, met Duits, Engels of handen en voeten kom je een eind.

Om mee te doen moet je een geoefend vlakwatervaarder zijn die op dagtochten goed kan meekomen. Je kampeert in je eigen tent, vaak op een simpel veld, er is zelden ruimte voor een grote tent. De grond is over het algemeen geen probleem voor de haringen. Zorg dat je net als bij dagtochten in ons land altijd drinken én een lunchpakketje bij je hebt in de kano.

Deze jaarlijkse trektocht wordt georganiseerd door de kanovereniging Klub Turystów Wodnych in Chełmno, kortweg KTW Chełmno, dit jaar voor de 60e keer. Zie de website (https://ktwc.pl/60msknl/) . Kijk ook op de TKBN-website bij de Nieuwsberichten of er extra informatie over de tocht is. Van oudsher werd de tocht logistiek begeleid door militairen, dat zie je nog bij de bagagewagens en de keuken. Clubleden vervoeren dagelijks de bagage, zetten het kamp op en koken voor iedereen. Ook zorgen zij 's morgens en 's avonds voor koffie, thee, kokend heet en koud water. Je hebt onderweg geen campingbrandertje nodig, wel een thermosfles voor heet water. Zelf zorg je dagelijks voor je ontbijt en lunch. De campings zijn steeds in de nabijheid van plaatsen met een kiosk of winkels, zodat brood, fruit, broodbeleg, drinken en andere dagelijkse behoeften te koop zijn. De prijzen zijn laag naar onze begrippen.

Na aankomst in Chelmno blijven de auto's staan op het bewaakte kazerneterrein, waar ook de kanoclub is gevestigd. Na de feestelijke opening met muziek en toespraken worden alle deelnemers en de kano's naar het startpunt bij het meer van Partęczyny gebracht. Vanaf hier start het varen.
Tijdens de rustdagen zijn stadjes te bezoeken, soms is er een rondleiding, of treedt een fanfare of een koor op of is er een andere festiviteit, kortom, ouderwetse gastvrijheid in een sportieve sfeer.

Reken op heel sobere sanitaire voorzieningen, niet elke dag is een warme douche of modern toilet voorhanden. Soms staan er enkele dixies, hier en daar is het sanitair gemoderniseerd. De eerste dagen zijn er korte tochtjes over kleinere meren. Het water is schoon, prima om te zwemmen, je vaart door schitterende natuur. Hierna volgen vier vaardagen op de licht stromende en kronkelende rivier de Drwęca, met om de dag een rustdag om een stadje te bekijken. Je vaart hier door een doodstille omgeving, waar je soms ook kraanvogels ziet. Na een week langs de Drwęca mondt deze in de Wisła bij Toruń en kamperen we nabij de oude binnenstad met veel fraaie historische gebouwen in een aantrekkelijk centrum. Tenslotte volgen nog twee dagen langs de vlot stromende Wisła tot aan Chełmno, met tussendoor een rustdag in Solec Kujawski, waar je het Jurapark kunt bezoeken. In totaal ben je 15 dagen onderweg, de totale vaarafstand is 252 km, gemiddeld 28 km per vaardag. De lange trajecten zijn op vlot stromend water zonder stroomversnellingen of wilde stukken; af en toe is er een overdraging.

De TKBN heeft een boekje met veel praktische informatie over de tocht. Het bevat iets over de historie en omgeving, mooie plaatsen in de streek, de stad Chełmno, rijroutes, verkeersregels in Polen, brandstof tanken, Pools geld (pinnen kan op veel plaatsen), campings voor onderweg nabij Berlijn en de Poolse grens (voor wie in twee dagen wil rijden), de benodigde uitrusting, iets over de plaatsen langs de route, waar winkels zijn, tips voor je uitrusting, een woordenlijstje inclusief hoe je het uitspreekt, telefoonnummer van de tochtleiding, afwijkende verkeersregels, verkeerstips, en sfeerverhalen over de tocht in voorgaande jaren. Het boekje kost € 9,00 (in kleur gedrukt) exclusief de verzendkosten.

De deelnameprijs is € 200 (volwassenen) en dat is inclusief dagelijks een warme maaltijd, bagagevervoer, kamperen en tochtorganisatie. Dit bedrag betaal je contant in euro’s na aankomst bij de club op de kazerne in Chełmno. Verdere informatie over de tocht en de bestelwijze van het tochtboekje kun je opvragen bij vaarkalender@tkbn.nl . Begin 2021 organiseert de TKBN een informatiedag voor de buitenlandtochten, hier ben je ook welkom voor meer informatie over deze tocht in Polen. Tot slot kun je je via de vaarkalender opgeven voor deelname, wij zorgen dan voor de inschrijving in Polen. Wij kunnen de liefhebbers van natuur en kanotrektochten deze tocht van harte aanbevelen.
Kalender: 16-08-2021

25e Friesche Elfstedenweek Te Water (16 t/m 21 augustus) - WV De Meeuwen

Ook de kano-elfstedentocht van 2020 is afgelast en doorgeschoven naar 16-21 augustus 2021
Kalender: 16-08-2021

25e Friesche Elfstedenweek te Water (16 t/m 21 augustus) - WV de Meeuwen

Info volgt ...
Kalender: 29-08-2021

Rondje Breda - KV Breda

Breda heeft als bijnaam “De parel van het zuiden”. U kunt zelf tijdens deze kanotocht ervaren of dit terecht is. We varen een tocht van 15 km over de singels van Breda met een uitstapje over de in ere herstelde meanders van de Bovenmark tot aan de stuw bij de Bieberg nabij Ulvenhout. Hier wordt een lunchpauze gehouden. Vervolgens varen we terug via de singels richting de Haven. Sinds de heropening van een stukje Mark in de oude haven is het centrum van Breda weer per kano bereikbaar. Dit biedt ons een goede mogelijkheid om het stadscentrum per boot en te voet te verkennen. Hierna varen we verder om de tocht op het startpunt te kunnen afsluiten. Voor de aangemelde deelnemers is er een routekaartje met wetenswaardigheden over onze Parel beschikbaar. Bijzonderheid: je hebt een balpen nodig tijdens deze tocht. Niet vergeten dus!

We verzamelen om 10.00 uur voor Weerijssingel 44 in Breda. Om 10.30 uur is het vertrektijd. Aanmelden en informatie bij Gerard van der Heijden via gamjvdheijden@hetnet.nl of 06 1406 0579 (na 19.00 uur).

Aanrijroute: Op de A16 afslag 16 Breda West nemen. Rijd richting Breda Centrum (Verlengde Ettensebaan). Deze gaat over in de Ettensebaan en daarna in de Vincent van Goghstraat. Na circa 4 km ga je vóór de brug rechtsaf. Dit is de Weerijssingel. Ter hoogte van de Rembrandstraat bevindt zich huisnummer 44.

Tip: er zijn diverse campings in de buurt om er een gezellig weekend van te maken, bijvoorbeeld op Camping Liesbos www.camping-liesbos.nl of Minicamping Hof van Overveld www.hofvanoverveld.nl
Kalender: 06-09-2021

12e Senioren Bezirksfahrt (6 t/m 12 september) - Bezirk 3 NRW

Vanuit een vast kamp op camping Campen am Flüss te Oedelsheim aan de Weser bij Km-paal 25,2 worden een week lang kanodagtochten aangeboden. Je kunt varen op Weser, Werra, Fulda en een aantal kleine zijriviertjes hiervan, afhankelijk van de waterstand op dat moment. Daarnaast worden er gezamenlijke wandeltochten en culturele uitstapjes in de wijde omgeving gemaakt. Aanmelden doe je voor 3 juli bij Erhard Brämisch, Tel +49 173 2747017 of via E-mail: erhard.braemisch@web.de .


Zoek

Nieuws

11/02
19/10
07/05
17/03
07/03


Kalender

31/07
16/08
16/08
29/08
06/09


Laatste updates

26/02
16/02
21/12
08/03
17/01
Website: 235 pagina's.