Diversen

- * Welkom
- Fortune cookies
- Kalender
- Nieuws
- Zoekresultaten

Kalender

Kalender: 21-12-2019

Kayak for Life

Kalender: 28-12-2019

IJsberentocht - KV De Goudse Peddel

Een tochtje op een van de laatste dagen van het jaar, in de winter met kans op sneeuw en gure weersomstandigheden, een echte IJsberentocht dus met de nodige uitdagingen. Een klein vliesje ijsvorming op het water is in dit jaargetijde natuurlijk goed mogelijk. De tocht voert ons over klein en groot water in en rondom Gouda. Er zullen onderweg enkele sluizen gepasseerd worden. Al naar gelang de weersomstandigheden zal de tocht verder worden uitgewerkt. Vanzelfsprekend is een wetsuit en spatzeil verplicht en zorg je voor goede en warme onderkleding en natuurlijk voor een warme pet. Neem voor onderweg warme drank en een lunchpakket mee. We hopen dat er onderweg ergens erwtensoep met worst te krijgen is maar dat is nog afwachten. We starten vanaf het clubhuis van De Goudse Peddel aan de Burgvlietkade 105 te Gouda. Het clubhuis is open vanaf 9.00 uur voor ontvangst met koffie. De tocht start om 10.15 uur. Aanmelden is verplicht uiterlijk 24 uur van te voren via varenindeweek @ degoudsepeddel.nl . Je krijgt dan een bevestigingsmail terug met eventuele bijzonderheden en laatste details.
Kalender: 29-12-2019

Oliebollen kano tocht 2019!

Kalender: 29-12-2019

ijsvrij - tocht

29 december organiseert kv Poseidon de 'ijsvrij' tocht, een toertocht die alleen gevaren wordt als de sloten ijsvrij zijn😉. We peddelen in de buurt van Hoorn en proberen onderweg een oliebol of een warme chocomel te scoren. meer info op site Peddelpraat onder kopje buitengaats
Kalender: 04-01-2020

Oliebollentocht - TKBN Toercommissie

Het nieuwe jaar is nog maar nauwelijks begonnen maar de toercommissie klimt al weer de in kano. De tocht gaat vanaf IJsselstein over de Hollandse IJssel richting Montfoort. De rivier stroomt nauwelijks, met af en toe een bocht door polderland, hier en daar wat bebouwing, een boerderij, een kwekerij of een boomgaard. Na 9 km is in het centrum van Montfoort rechts na de brug een grasoever met kanosteiger. Aan de overzijde ligt het oude stadscentrum met op de hoek bij de brug een restaurant en verderop in de straat is een café. Met een beetje geluk staat ook de viskraam met warme gebakken vis 150 meter terug langs het water opgesteld. Hier pauzeren we, waarna we dezelfde route terug varen.

Na afloop van deze tocht zijn de deelnemers van harte welkom op de gezellige nieuwjaarsreceptie bij KVIJ, beroemd om de heerlijke vers gebakken oliebollen.

De tocht is goed te doen voor iedereen die al minimaal één seizoen geregeld vaart. De tochtlengte is 18 km. Afladen om 10.30 uur, vertrek om 11.00 uur, terug in IJsselstein om ongeveer 15.30 uur. Neem een kanokarretje mee. De parkeerplaats in IJsselstein ligt op 100m vanaf de waterkant. Startpunt: KV De IJsselstreek, sportpark IJsseloever, Zomerdijk 41, 3402 MJ IJsselstein. Aanmelden bij Jaap Ruiter via vaarkalender@tkbn.nl of telefonisch op 0345 47 35 96 uiterlijk op woensdag 1 januari. Op de dag zelf is hij bereikbaar via 06 1328 6160.
Kalender: 15-01-2020

Lezing Kanozeilen - KVIJ

Bijna elke kanovaarder heeft er wel eens van gehoord maar slechts weinigen houden zich er echt mee bezig. Daarom komt Berend Schilder deze avond van alles vertellen over hoe je kunt kanovaren met de wind in de zeilen. Wil jij het naadje van de kous weten? Kom dan naar hem luisteren. Je steekt er zeker iets van op. Locatie: de kantine van KV De IJsselstreek, sportpark IJsseloever, Zomerdijk 41, 3402 MJ IJsselstein. Aanvang van de avond is om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.
Kalender: 02-02-2020

Peddelpraat Winterbijeenkomst - Stg Peddelpraat

Ook dit jaar staat de winterbijeenkomst in het sportcomplex Merwestein te Nieuwegein op het programma van Peddelpraat. Ook niet-leden zijn van harte welkom om tussen 12.00 en 17.00 uur rond te snuffelen, 2e hands kano’s of kanospullen te kopen of verkopen en ideeën op te doen en afspraken te maken voor het komende jaar. Er zullen enkele lezingen gegeven worden over bijzondere kanotochten. Ook is er weer de gelegenheid om in het zwembad je techniek te oefenen met een groot aantal verschillende boten. De toegang is gratis en vooraf aanmelden in niet nodig.

De TKBN zal weer aanwezig zijn met een stand waar je veel informatie over vaartochten in Europa kunt vinden, gewoon even kunt komen bijkletsen en natuurlijk ook informatie over onze plannen voor 2020 kunt krijgen.
Kalender: 02-02-2020

Midwintertocht - KV Never Dry

Om 9.00 uur verzamelen wij in het clubhuis van Never Dry, Kralingseplaslaan 135, Rotterdam. De boten worden hier opgeladen. Om ongeveer 10.00 uur vertrekken we naar de Bermweg in Capelle aan den IJssel. Tegenover nummer133 is een brug. Daar gaan we te water. We varen naar Nieuwerkerk a/d IJssel waar we overdragen en linksaf gaan naar Zevenhuizen. In Zevenhuizen is links een smalle vaart. Bijna aan het einde van deze vaart moeten we weer overdragen maar voor het instappen zullen we even pauzeren en iets eten en drinken in Eetcafé De Roerdomp. Over de Rottemeren en de Rotte, de Boezem (overdragen) en de Kralingseplas keren we terug naar het clubgebouw van Never Dry . We hebben dan in totaal 25 km gevaren. De tocht is ook te varen tot de Roerdomp of van de Roerdomp naar de Kralingseplas. Ook op enkele andere plaatsen is het mogelijk de tocht af te breken of te beginnen. Het is winter dus zorg voor passende kleding, warm drinken, te snoepen en te eten. Denk ook aan waterdicht verpakte reserve kleding en je zwemvest. Voor het aanmelden en voor vragen bel of mail je, liefst voor 29 januari, naar Nico Meijer, tel 010 707 1155 of E-mail n.meijer.sr @ gmail.com .
Kalender: 08-02-2020

Wildwaterweekend Ardennen (8 en 9 februari) - TKBN WWcommissie

We organiseren weer een spetterend wildwaterweekend in de Ardennen! Op zaterdag gaan we de middenloop van de Salm bevaren. Dit is een leuk verblokte rivier welke door een mooie bergwereld slingert. De wildwater gradatie ligt hier op WW 2-3. Op zondag varen we op de Aisne. Ook deze rivier heeft een wildwatergradatie van WW 2-3 en enkele leuke bevaarbare stuwtjes en kano speelplekjes. Eventueel, als de waterstand het toelaat, kiezen we op zondag voor de Ruhr bij Monschau. Dat is echter altijd afwachten tot aan het laatste moment. We overnachten in een jeugdherberg in de regio. Heb je zin in dit gezellige wildwaterweekend dan kun je je opgeven via e-mail wildwater @ tkbn.nl . Doe dit, in verband met reservering van de slaapplaatsen en de verdere organisatie, uiterlijk op 30 januari 2020. Voor extra informatie kun je terecht bij Johan Kemper op voornoemd e-mailadres of via tel. 0182 616 192 (na 19.00 uur). De deelnamekosten bedragen € 7,50 per persoon (excl. Jeugdherberg). Schrijf dit bedrag voor 31 januari 2020 over naar rekening NL78 INGB 0003 0540 19 t.n.v. TKBN en vermeld hierbij Wildwater februari 2020. Na aanmelding en betaling krijg je de resterende gegevens toegestuurd.
Kalender: 12-02-2020

Lezing Kanotocht Dwars door Ierland - KVIJ

Tijdens deze lezing nemen Geoff en Valery Welch je mee op hun in 2019 gevaren kanotrektocht dwars door Ierland. Gestart werd in het Noorden in het plaatsje Belleek. Het eindpunt was in het zuidelijk gelegen New Mills. In totaal werd het een tocht van ongeveer 500 km die in 5 weken is gevaren. Locatie: de kantine van KV De IJsselstreek, sportpark IJsseloever, Zomerdijk 41, 3402 MJ IJsselstein. Aanvang van de avond is om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.
Kalender: 15-02-2020

Vlist - TKBN Toercommissie

Deze tocht gaat door een oer-Hollands landschap met wipwatermolens, oude krukhuisboerderijen en laag polderland van Haastrecht naar Schoonhoven. Hier pauzeren we en lopen we wellicht het mooie oude stadje even in. Daarna varen we via dezelfde route weer terug naar ons vertrekpunt. De tocht is 18 km lang. Iedereen die, gezien het koude water, al minimaal één seizoen geregeld vaart kan meegaan. Zorg wel voor aan het weer aangepaste kleding, reserve kleding en verdere uitrusting. Vergeet ook niet om warme drank en eten mee te nemen. Startpunt is de parkeerplaats bij zwembad De Loete aan de Vlist, Bredeweg 2, 2851 VA Haastrecht. Hier starten we om 10.00 uur. Aanmelden tot uiterlijk op de donderdag voor de tocht bij Jaap Ruiter, vaarkalender @ tkbn.nl of tel. 0345 47 35 96. Op de dag zelf mobiel bereikbaar via 06 1328 6160.
Kalender: 16-02-2020

Oefenen in het zwembad - KV Driestromenland

Kanovereniging Driestromenland oefent in het winterseizoen een aantal malen in het overdekte zwembad van Geldermalsen. Op zondag van 12.30 – 14.00 uur heeft de vereniging voor de laatste keer in deze winter het zwembad afgehuurd. Voor deze zwembadsessie bestaat er de mogelijkheid voor een beperkt aantal TKBN leden om deel te nemen aan de zwembadtraining. Eigen bijdrage € 5,00 per persoon. Voor verdere informatie en om je aan te melden kun je contact opnemen met Derk Jan Herselman op telefoonnummer 0345 57 55 29 of via mailadres info @ kv-driestromenland.nl
Kalender: 04-03-2020

Lezing Rondje Islay - KVIJ

Speciaal voor de zeekanovaarders onder ons maar zeker ook voor alle andere belangstellenden neemt Jan Vlak ons tijdens deze avond mee op avontuur op en rond het Schotse eiland Islay. Beleef het mee! Locatie: de kantine van KV De IJsselstreek, sportpark IJsseloever, Zomerdijk 41, 3402 MJ IJsselstein. Aanvang van de avond is om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.
Kalender: 07-03-2020

Brandsport Wildwaterweekend (7 en 8 maart) - KV De Goudse Peddel

Dit weekend staat weer in het teken van de opleiding “varen op wildwater“. Het is bedoeld om geïnteresseerden en beginners kennis te laten maken met het varen op stromend en wildwater.
Ons overnachtingadres is weer als vanouds de Sportherberg van Brandsport in het hart van de Ardennen. Degenen die kennis willen maken met het wildwatervaren kunnen te plaatse een volledige wildwateruitrusting huren. Ook beginnende WW-vaarders met een eigen uitrusting die dit weekend begeleid willen varen zijn van harte welkom op dit leerweekend. Uiteraard zijn ook de ervaren wildwatervaarders van harte welkom.
Het lesprogramma op zaterdag bestaat uit instructie met jouw groepje op de Ourthe. Op zondag ga je een wat wilder stukje rivier op om het geleerde in de praktijk te brengen. De instructie wordt gegeven door ervaren WW-vaarders van de GP en de TKBN. De kosten van dit weekend zijn circa € 95,00 (inclusief begeleiding). Dit is het totale bedrag voor twee overnachtingen incl. een luxe ontbijt en lunchpakket en twee dagen huur van een wildwaterboot met toebehoren. Ben je zelf in het bezit van een complete WW-uitrusting dan betaal je circa € 65,00. De betaling hiervan moet je ter plaatse contant voldoen bij Brandsport. Pinnen is daar niet mogelijk!!! De bijdrage in de organisatiekosten (naast de cursuskosten en overnachting) is € 10,00 per persoon. Wil je mee met dit super sportieve wildwaterweekend geef je dan via e-mail op wildwater @ degoudsepeddel.nl. Doe dit uiterlijk op 24 februari zodat we het nodige vervoer en organisatie tijdig kunnen regelen. Maak dan ook gelijk je bijdrage aan de organisatiekosten over op rekening NL69 INGB 0003 4660 43 t.n.v. De Goudse Peddel onder vermelding van "Wildwater instructieweekend". Vervoer = samen rijden = kosten samen delen. Na opgave krijg je de benodigde gegevens toegestuurd. Wil je eerst meer weten over dit weekend? Bel dan na 19.00 uur naar Johan Kemper op tel. 0182 616 192.
Kalender: 14-03-2020

Dommel - TKBN Toercommissie

Dit keer gaat het naar Den Bosch toe. Of zoete lieve Gerritje zich ook aanmeldt blijft echter nog even afwachten. We varen vandaag vanaf het instappunt aan de Molendijk te Kasteren naar de steiger aan de Aa van de Bossche Kano Vrienden. De tocht loopt via de bekende glijgoot in Boxtel (waar je overigens ook om kunt dragen), langs bossen, weilanden en broeklanden naar Den Bosch waar we via een tweede glijgootje bij de Citadel de Aa opvaren. In totaal is het ongeveer 23 km. Door vooraf afspraken te maken over wie waar verzamelt en het inzetten van een kanotrailer beperken we de wachttijden tot een minimum.

Startpunt: Molendijk te Liempde. Vanaf de A2 Den Bosch-Eindhoven neem je de afslag Liempde. In Liempde ga je linksaf richting Kasteren. Je zit dan op de Molendijk. Direct nadat je de Dommel bent overgereden ligt links het instappunt. Eindpunt: de steiger van De Bossche Kanovrienden, Maassingel 472, 5215 GM Den Bosch. Aan de overzijde van de loods is een gratis parkeerplaats.

Aanmelden tot uiterlijk op de woensdag voor de tocht bij Jaap Ruiter, vaarkalender @ tkbn.nl of tel. 0345 47 35 96. Op de dag zelf mobiel bereikbaar via 06 1328 6160.
Kalender: 22-03-2020

Almere-Pampus-Almere - KV Aquavite

Inmiddels een traditie geworden; vroeg in het jaar een kanotocht op en neer naar Pampus. We verzamelen om 9.30 uur bij het clubhuis van KV Aquavite en vertrekken om 10.00 uur vanaf de steiger. In een rustig tempo varen we over het Gooimeer en het oostelijk deel van het IJmeer naar Pampus. Hier wordt gepauzeerd en daarna varen we weer terug naar Almere. De route is 24,5 km lang. Ervaring met groot water en forse golfslag is zeer wenselijk. Boven windkracht 4 is beschikking over het certificaat zeevaardigheid of aantoonbare ervaring op groot water verplicht. Bij windkracht 5 of hoger wordt er voor een alternatieve route op het Gooimeer of de binnenwateren van Almere gekozen. Een goede conditie is van belang omdat de vaaromstandigheden tijdens de tocht sterk kunnen wisselen. Vooraf aanmelden is verplicht en doe je uiterlijk op woensdag 18 maart bij Leen Braber, bij voorkeur via de mail, leen.braber @ kpnmail.nl of via whatsapp , tel 06 2049 0727.

Aanrijdroute: A6, afslag Almere Haven (afrit 4), Noorderdreef (S102) (vanaf Lelystad: afslag 4, linksaf Almere Haven, bij 3e stoplicht Noorderdreef links af), bij eerste rotonde rechtsaf (Westerdreef), afrijden (bij rotonde rechtdoor), na stoplicht (busbaan): rotonde rechtdoor, vervolgens 1e weg rechts (Strandweg), de dijk over, weg vervolgen tot einde rechtsaf (Sluiskade), einde weg links clubgebouw kanovereniging Aquavite (zie ook website www.aquavite.nl ). Navigatie: Sluiskade 19 Almere-Haven
Kalender: 28-03-2020

Ledenvergadering TKBN - TKBN Bestuur

Onze jaarlijkse ledenvergadering zal wederom in Harderwijk plaatsvinden in het clubgebouw van KV de Dolfijnen. De uitnodiging, agenda en verdere informatie vind je in Kanotities 2020-1 welke in week 8 zal worden verzonden aan alle leden. De vergaderstukken kunnen enige weken tevoren worden gedownload vanaf de website.
Kalender: 11-04-2020

Utrechtse Grachtentocht (int.) - TKBN Toercommissie

Voor deze tocht nodigen we met nadruk ook de canadeesvaarders uit om zich aan te melden. We starten onze tocht in de buurt van het FC Utrecht stadion op de Kromme Rijn. We gaan richting stad om daar het bekende rondje (of meer als de Nieuwe Gracht al is vrijgegeven en/of de doorsteek onder Hoog Catharijne is voltooid) door de prachtige Utrechtse grachten te varen. We houden een rustig tempo aan zodat iedereen in staat is om de groep bij te houden. Dit geeft ons meteen de mogelijkheid om de stad op ons gemak vanaf het water te bekijken. We pauzeren aan de rand van de binnenstad. Hierna keren we terug de Kromme Rijn op. Wie bij terugkomst op het vertrekpunt nog niet genoeg heeft gevaren kan besluiten om door te varen in de richting van Bunnik en wellicht nog even afmeren bij het pannenkoekenhuis van Amelisweerd. De totale tochtlengte is 15 tot 22 km, afhankelijk van de gemaakte keuze. We verzamelen om 9.30 uur en verwachten dat iedereen om uiterlijk 10.00 uur startklaar op het water ligt. We parkeren voor of achter de eerste voetbalvelden aan de Laan van Maarschalkerweerd.

Kom je van buiten Utrecht? Neem dan op de A12 de afslag Houten / Utrecht Lunetten. Ga onderaan de afslag richting Utrecht Lunetten en Stadion. Dit is de Waterlinieweg. Neem de 2e afslag (dit is afslag Stadion). Onderaan de afslag ga je linksaf en vervolgens rechtsaf. Je rijdt nu voor het FC Utrecht Stadion langs. Na een paar honderd meter ga je rechtsaf op de Y-splitsing (is richting Bunnik) de Kromme Rijn over. Je rijdt nu op de Laan van Maarschalkerweerd. Rij nu de eerste parkeerplaats links op. Aanmelden tot uiterlijk donderdag 9 april bij Jaap Ruiter, e-mail vaarkalender @ tkbn.nl. Telefonisch via +31 345 47 35 96 kan ook. Op de dag zelf bereikbaar via +31 6 1328 6160.

Tip voor wie van verder weg moet komen: Het is heel goed mogelijk om deze tocht te combineren met de Bloesemtocht die op maandag (2e Paasdag) wordt gehouden. Er zijn diverse prima campings en andere overnachtingsmogelijkheden in de regio die het erg aantrekkelijk maken om er een lang weekend weg van te maken. We kunnen je desgewenst van enige adressen voorzien.
Kalender: 13-04-2020

Bloesemtocht op de Linge (int.) - KV Driestromenland

Dit jaar geen meubelboulevard of familiebezoek op 2e Paasdag! Kanovereniging Driestromenland uit Geldermalsen nodigt je uit om mee te varen met de Bloesemtocht op de Linge. De Linge is de langste volledig Nederlandse rivier die we kennen. Vooral het gedeelte tussen Geldermalsen en Leerdam is zeer bekend en geliefd. De befaamde Appeldijk en Landgoed Marienwaerdt zijn elk voorjaar de grote publiekstrekkers van de regio. Op de dijken is het megadruk maar op het water heb je daar totaal geen hinder van. Midden in april is de kans op kersen-, appel- en perenbloesem erg groot maar garanderen kunnen we dit natuurlijk niet. De natuur blijft onvoorspelbaar. Wat wij wel garanderen is de aanwezigheid van appeltaart tijdens de pauze. We verzamelen om 10.00 uur op de parkeerplaats bij de Lingebrug ter hoogte van Kostverlorenkade 6 te Geldermalsen. Het vertrek is om 10.30 uur. Aanmelden voor deze tocht doe je uiterlijk op woensdag 8 april bij Derk Jan Herselman, tel. 0345 57 55 29 of E-mail info @ kv-driestromenland.nl

Tip: Maak er een lang weekend weg van door op 11 april ook aan de Utrechtse Grachtentocht deel te nemen en in de regio te blijven overnachten.
Nieuws: 01-01-1970 Kalender: 18-04-2020

Kanopolo: Helmond International (HIT)

Helmond International (HIT): 18/19 april 2020
Kalender: 19-04-2020

Maastocht Rotterdam - KCC Never Dry

Wil je Rotterdam wel eens vanuit een ander perspectief zien en kun je zeker 2 x 2 uur stevig doorvaren? Vaar dan mee over de Maas, vaar onder de bekende bruggen door en vergeet vooral niet om je waterdichte camera mee te brengen! Op de rivier heb je te maken met stroming en flink wat beroepsvaart. Ervaring op groot en onrustig water is een pré, oplettend in een groep kunnen varen en je houden aan de afspraken is een must. Natuurlijk hebben de weersomstandigheden invloed op de moeilijkheidsgraad. Daarom nemen we in de dagen voor de tocht nog contact op met degenen die zich aanmelden. We verzamelen om 9.00 uur bij Never Dry, Kralingse Plaslaan 135, Rotterdam. Hier zullen we de boten opladen, de route bespreken en gezamenlijk vertrekken naar het startpunt. We zijn rond 16.00 uur terug bij het startpunt aan de Maas. Wie dat wil rijdt mee terug naar het clubgebouw. Kajak, uitrusting en vaarder moeten geschikt zijn voor groot water. Een zwemvest dragen is uiteraard verplicht. Zorg voor voldoende eten en drinken. Wil je mee? Meld je dan uiterlijk op 15 april aan via marianne.roest @ outlook.com.
Kalender: 30-04-2020

10e Open Canoe Festival La Drôme, Frankrijk (30 april t/m 3 mei) - OCF

Info volgt. Zie ook www.opencanoefestival.com ...
Kalender: 09-05-2020

NK Kanopolo 2020

9/10 mei 2020 Locatie - AKV Odysseus, Alkmaar
Kalender: 16-05-2020

16e Euregio Kano Rally - EKR

Info volgt ...
Kalender: 20-05-2020

Hemelvaartkamp in Noorden (20 t/m 24 mei) - TKBN Toercommissie

info volgt.
Nieuws: 01-01-1970 Kalender: 23-05-2020

Kanopolo: Amsterdam Open

Amsterdam Open: 23/24 mei 2020
Kalender: 04-06-2020

13e Internationale Sommer-Oder-Fahrt (4 t/m 27 juni) - LKV Brandenburg

Onder het motto “de rivier die ons verbindt” voert deze trektocht van in totaal 645 km ook dit jaar weer door drie landen. Er wordt vanaf 4 juni verzameld nabij de Tsjechische grens in Polen. Als eerste wordt een dagtocht (30 km) gevaren vanaf Ostrava (Tsjechië) naar Raciborz. Dit is wildwater dus alleen voor korte PE-boten geschikt. Je kunt deze ook ter plaatse huren.

Vanaf zaterdag 6 juni gaat het in 3 etappes (in totaal 100 km) via Kedzierzyna Kozle en Kraptowice naar Opole. Ook staan o.a. een stad en brouwerij bezichtiging in Raziborz en een rondleiding door het centrum van Opole op het programma. Daarna volgt op dinsdag 6 juni een grote verplaatsing van alles en iedereen met eigen vervoer naar Wroclaw waar bij Pegasus 2 dagen zal worden gekampeerd. Deelnemers die vanaf nu pas meevaren sluiten zich hier aan voor rest van de tocht. Voor deze deelnemers bestaat de mogelijkheid om in Schwedt (in N.O. Duitsland) te verzamelen en per bus met kano- en bagagevervoer naar Wroclaw te reizen zodat je niet na afloop nog helemaal terug hoeft om de auto op te halen. Voor alle deelnemers wordt op woensdag een stadsbezichtiging in het prachtige Wroclaw georganiseerd.

Hierna volgt vanaf donderdag de kanotrektocht over het van de eerste 10 edities bekende traject. De werkzaamheden aan de sluis Brzeg Dolny zijn klaar dus is het weer mogelijk om vanaf Wroclaw de rivier te bevaren in plaats van eerst een heel stuk kanaal te moeten volgen. Nieuw is dat de vroegere zeer lange eerste en tweede etappe van in totaal 110 km nu in 4 etappes zijn onderverdeeld. Hierdoor ontstaat extra tijd om het kasteel in Lubiaz te bezichtigen. Vervolgens gaat het via Glogow, Nowa Sol, Cigacice en Krsno Odrzanskie naar Eisenhüttenstadt aan de Duits-Poolse grens. Hier wordt een rustdag ingelast waarin je Klooster Neuzelle en het ondergrondse complex van de 13 meter hoge sluis bij Eisenhüttenstadt kunt gaan bezichtigen. Daarna volgen 4 grensetappes (Frankfurt a/d Oder, Kienitz, Hohensaaten, Schwedt, resp. 45, 35, 50 en 33 km) waarbij aan de Duitse zijde wordt overnacht. In Schwedt is een laatste rustdag voorzien waarop het Schiffshebewerk in Nederfinow wordt bezocht en bevaren. Hierna volgen weer 2 Poolse etappes (25 en 27 km). In Mescherin vindt op vrijdagavond de gezamenlijke afscheidsmaaltijd plaats om vervolgens op zaterdag in Szczecin (Stettin) de tocht te beëindigen.

Het aantal deelnemers is gelimiteerd op 65 personen. Daarvan zijn 45 plaatsen voor West-Europeanen. Aanmelden en meer info: vanaf 17 oktober 2019 t/m 30 april 2020 op de LKV website www.kanu-brandenburg.de of via de Duitse vaarleider peter.stolle56 @ gmail.com . In de vorige edities was de tocht binnen enkele weken al volgeboekt.
Kalender: 05-06-2020

Trektocht over de Peene (5 t/m 14 juni) - TKBN Toercommissie

Natuur, rust, ruimte en eenvoud, dat zijn de kernwoorden die de plannen voor de TKBN trektocht deze keer het beste samenvatten. We varen dit jaar op de Peene van Anklam naar Demmin. We maken dan een uitstapje via de Trebel naar Nehringen, keren vervolgens terug naar de Peene en varen via de Kümmerowersee naar het plaatsje Seedorf aan de Malchinersee waar we de tocht zullen beëindigen. Dit gebied ligt in het noord-oosten van Duitsland, boven in Melcklenburg-Vorpommern. Het gebied is dunbevolkt. Men leeft er vooral van de landbouw en er zijn veel beschermde natuurgebieden. Tijdens het voorvaren afgelopen zomer zagen we er o.a. bevers, reeën, een otter, ijsvogeltjes, kraanvogels, vis- en zeearenden. We overnachten op eenvoudige kampeerterreintjes en ook een nacht op een bivakplaats (legaal wild kamperen midden in de natuur). Je neemt zelf je bagage mee in je kano. Per dag varen we 17 tot 27 km, in totaal is het bijna 160 km. Er zijn geen overdragingen onderweg. De rivieren zijn voor iedereen te doen. De beide grote meren zijn lastig als er veel wind is en deze in een ongunstige richting staat. Voldoende ervaring met wind en golven is daarom noodzakelijk. Vol is vol en wie zich als eerste aanmeldt heeft als eerste plaats. De kosten zijn nog niet definitief bekend, reken op een bedrag van € 150 tot € 175 per persoon voor de gehele week. De aanbetaling bedraagt € 30,00 p.p. Op zaterdag 4 april staat een voorlichtingsdag voor o.a. deze tocht in de planning. Dan is ook het definitieve deelname bedrag bekend. Aanmelden en info bij Jaap Ruiter via vaarkalender @ tkbn.nl of tel. 06 1328 6160.
Kalender: 06-06-2020

5e Havel-Plünnenfahrt (6 t/m 17 juni) - RBE Berlin

Deze kleinschalige trektocht is bedoeld voor ervaren kanovaarders die in een redelijk hoog tempo langere afstanden kunnen varen. Je neemt zelf al je bagage mee en verzorgt zelf al je maaltijden. Je volgt gedurende 12 dagen de Havel van haar bron tot de monding. De totale vaarafstand is 323 km. De organisatie is in handen van René Buchholz. De kosten bedragen € 95,00 excl vervoerskosten. Op zaterdag 6 juni om 13.00 uur worden de auto’s naar het eindpunt gebracht dus je zult voor dat moment in startplaats Kratzeburg moeten zijn. Vanaf zondag wordt gevaren. De etappes en afstanden zijn als volgt: Kratzeburg-30 km-Wesenberg-31 km-Himmelpfort-30 km-Mildenberg-24 km-Liebenwalde-34 km- Berlin-Heiligensee (1 rustdag)-37 km-Potsdam-22 km-Ketzin-25 km-Brandenburg-45 km- Rathenow-45 km-Havelberg. Verdere details na aanmelding. Er is slechts plaats voor 20 deelnemers. Vol is vol dus aanmelden z.s.m. maar uiterlijk op 17 mei via Havel-Pluennenfahrt@online.de .
Kalender: 07-06-2020

TKBN Buitenlandweek Plön (27 juni t/m 4 juli) - TKBN Toercommissie

Plön ligt in Duitsland in het kanowaterrijke gebied tussen Hamburg en het vaste land van Denemarken. Hier zal een week lang gevaren worden vanaf een vaste kampeerplaats. Verdere informatie volgt over enige tijd.
Kalender: 07-06-2020

65e Tour International Danubien (27 juni t/m 10 september) T.I.D.

Elk jaar sinds 1956 wordt op de Donau een kanotrektocht georganiseerd van in totaal 2515 km lengte. De tocht is daarmee de langste georganiseerde kanotrektocht ter wereld. De start is in Ingolstadt in Duitsland en eindigt na 11 weken en 10 landen in Roemenië in de Zwarte Zee. De meeste dagen vaar je tussen de 40 en 60 km. Je neemt zelf al je bagage mee in de kano. Het is mogelijk deze tocht in één zomer te varen maar veel deelnemers kiezen er voor om er meerdere jaren over te doen. Je kunt op elke overnachtingsplaats starten of eindigen. Aanmelden kan tussen 20 januari en eind april. Wil je gebruik maken van het vervoersaanbod van de organisatie dan uiterlijk half februari aanmelden. Voor meer informatie zie www.tour-international-danubien.org.
Kalender: 20-06-2020

NK Kanopolo 2020

20/21 juni 2020 Locatie - HWC Helmvaarders, Helmond
Kalender: 20-07-2020

25e Friesche Elfstedenweek Te Water (20 t/m 25 juli) - WV De Meeuwen

Sinds 1946 is W.V. de Meeuwen 24 keer alleen verantwoordelijk geweest voor de Elfstedentocht te water. In 2020 maakt W.V. de Meeuwen dankbaar gebruik van de extra organisatiekracht van Koninklijke Watersportvereniging Frisia uit Grou. Beide verenigingen willen van deze 25e editie de mooiste en grootste Elfstedentocht te Water maken van de afgelopen 75 jaar.

In deze week kunt u genieten van de prachtige meren, kanalen en vaarten, die de provincie Fryslân rijk is. De meerdaagse tocht is geschikt voor motorboten, sloepen, kano’s, SUP’ers en roeiboten. In deze week doet u uiteraard de Friese 11 steden aan en in 6 daarvan wordt ook overnacht, inclusief de start- en finishplaats Leeuwarden. Het inschrijfgeld voor deze week bedraagt voor kanovaarders en roeiers € 160,00 p.p. Voor de kanovaarders en roeiers is gratis kampeergelegenheid aanwezig. In Leeuwarden kun je op de dagen 18 en 19 juli al kamperen in De Prinsentuin, waar ook de start en finish plaatsvinden. In totaal vaar je deze week ongeveer 200 km. De dag afstanden variëren van 24 tot 44 km. Er wordt gevaren over klein water maar ook over grote meren. Voldoende kano conditie en ervaring is noodzakelijk. De 25e editie van de Friesche Elfstedenweek wordt ondersteund door het provinciaal bestuur, de besturen van de betreffende gemeenten, plaatselijke VVV’s, en landelijke, regionale en plaatselijke bedrijven. Je kunt je aanmelden voor deze unieke jubileumeditie van de Friesche Elfstedenweek via de website www.wvdemeeuwen.nl .
Kalender: 25-07-2020

TKBN Zomerkamp (25 juli t/m 8 augustus) - TKBN Toercommissie

Het zomerkamp slaat deze keer haar tenten op in Friesland. We zijn te gast bij Recreatiebedrijf Gouden Plakje, Kaepwei 2, 8611 JL Gaastmeer, vlak bij Workum. Ook in 2013 zijn we hier geweest. We kunnen deels op de camping en verder op het naastgelegen weiland staan. Wie meer luxe wenst kan een appartement of chalet huren. Reserveren daarvan kan rechtstreeks bij de camping eigenaar. Meer informatie hier over staat op de site www.goudenplakje.nl . Ook is het mogelijk hier een kano, zeil- of motorboot te huren. De camping ligt aan de Grons, het verbindingswater tussen de Oudegaaster Brekken en het Heegermeer. Via de naastgelegen fietspont rijd je in 15 minuten naar het mooie stadje Workum. Via de sluis kunnen we het IJsselmeer op kanoën, dit is groot water dus het spreekt voor zich dat hier wel veiligheidsregels voor gelden.

De kosten per dag voor het zomerkamp zijn als volgt: per volwassene € 8,50; kinderen tot 12 jaar € 3,50; caravan/camper € 7,00; kleine tent € 3,50 en elektra € 2,50. Aanmelden en/of vragen stellen kan bij André en Sylvia via zomerkamp @ tkbn.nl . Zij sturen je per mail (of op aanvraag per post) het aanmeldformulier toe met verdere informatie. Deelnemers aan het vorige zomerkamp krijgen dit formulier in januari automatisch toegezonden. Aanmelden uiterlijk tot een week tevoren maar vol is vol.
Kalender: 01-08-2020

60e Trektocht in Polen over Drweca en Wisla (1 t/m 14 augustus) - KTW Chelmno

Info volgt. Reken op een extra feestelijke tocht in dit jubileumjaar.
Kalender: 30-08-2020

Rondje Breda - KV Breda

Breda heeft als bijnaam “De parel van het zuiden”. U kunt zelf tijdens deze kanotocht ervaren of dit terecht is. We varen vandaag een tocht van 15 km over de singels van Breda met een uitstapje over de in ere herstelde meanders van de Bovenmark tot aan de stuw bij de Bieberg nabij Ulvenhout. Hier wordt een lunchpauze gehouden. Vervolgens varen we terug via de singels richting de Haven. Sinds de heropening van een stukje Mark in de oude haven is het centrum van Breda weer per kano bereikbaar. Dit biedt ons een goede mogelijkheid om het stadscentrum per boot en te voet te verkennen. Hierna varen we verder om de tocht op het startpunt te kunnen afsluiten. Voor de aangemelde deelnemers is er een routekaartje met wetenswaardigheden over onze Parel beschikbaar. Bijzonderheid: je hebt een balpen nodig tijdens deze tocht. Niet vergeten dus! We verzamelen om 10.00 uur voor Weerijssingel 44 in Breda. Om 10.30 uur is het vertrektijd. Aanmelden en informatie via Gerard van der Heijden, mail gamjvdheijden @ hetnet.nl of tel. 06 1406 0579 (na 19.00 uur).

Aanrijroute: Op de A16 afslag 16 Breda West nemen. Rijd richting Breda Centrum (Verlengde Ettensebaan). Deze gaat over in de Ettensebaan en daarna in de Vincent van Goghstraat. Na circa 4 km ga je vóór de brug rechtsaf. Dit is de Weerijssingel. Ter hoogte van de Rembrandstraat bevindt zich huisnummer 44.

Tip: er zijn diverse campings in de buurt om er een gezellig weekend van te maken, bijvoorbeeld op Camping Liesbos www.camping-liesbos.nl of Minicamping Hof van Overveld www.hofvanoverveld.nl .
Kalender: 04-09-2020

18e Elfstedentocht Non-Stop (4 en 5 september, int.) - KV Onder de Wadden

Een extreme toertocht van 193 kilometer waarbij men binnen 36 uur langs alle elf steden van Friesland dient te varen met een eenpersoons zeekajak. De opzet is heel eenvoudig: in een zeekajak stappen en vervolgens langs alle 11-steden van Friesland te varen, zonder overnachting, gewoon vrijdag om 09.00 uur vertrekken vanuit Franeker en voor zaterdag om 21.00 uur aankomen op hetzelfde punt. Het is een zeer zware maar ook zeer bijzondere toertocht langs echte Friese plaatsen en over de prachtige wateren van Friesland. Dit geeft zeker in de donkere uren een extra dimensie aan deze tocht. Teams en Solovaarders kunnen zich inschrijven voor deze tocht. Een team bestaat uit tenminste 2 ervaren kajakvaarders en tenminste 1 persoon met volgauto. De kajakkers varen met volwaardige zeekajaks deze tocht en mogen elkaar niet uit het oog verliezen. Een team is in principe selfsupporting en verantwoordelijk voor het team. Vaarders die zelf geen team kunnen formeren kunnen zich aanmelden maar teams gaan voor. De eerste ± 70 tot kilometers tot Leeuwarden mag men alleen varen en is “natuurlijke” teamvorming toegestaan. Men mag dus de teamsamenstellingen onderling wisselen en solovaarders kunnen zich aansluiten bij een team als dit team dat accepteert. Na de controlepost in Leeuwarden blijven de (nieuwe/gewijzigde) teams bij elkaar en worden kajakvaarders die alleen varen onherroepelijk uitgesloten van verdere deelname. De belangrijkste regels zijn simpel. Iedereen is tenminste 16 jaar of ouder (16-18 jaar? Dan alleen met toestemming van de ouders) en gedraagt zich tenminste volwassen. Iedereen weet waar hij/zij aan begint en welke risico’s er zijn. De overige spelregels ontvangt u bij inschrijving. Deze hebben voornamelijk betrekking op de veiligheid.info en inschrijven (voor 11 augustus) bij John Walta, Grachtswalplein 31, 8861SH Harlingen, Telefoon 06 2299 6341 of mailen naar johnwalta @ home.nl . Er is plaats voor maximaal 15 teams en/of 40 kajakvaarders. Wie het eerst inschrijft en betaalt mag meevaren. De inschrijfkosten bedragen € 22,50 per deelnemer. Kamperen bij de KV voor en na de tocht is gratis.
Kalender: 07-09-2020

11e Senioren Bezirksfahrt (7 t/m 13 september) - Bezirk 3 NRW

Vanuit een vast kamp op camping Campen am Flüss te Oedelsheim aan de Weser bij Km-paal 25,2 worden een week lang kanodagtochten aangeboden. Je kunt varen op Weser, Werra, Fulda en een aantal kleine zijriviertjes hiervan, afhankelijk van de waterstand op dat moment. Daarnaast worden er gezamenlijke wandeltochten en culturele uitstapjes in de wijde omgeving gemaakt. Aanmelden doe je voor 4 juli bij Erhard Brämisch, Tel +49 173 2747017 of via E-mail:
erhard.braemisch@web.de .
Kalender: 12-09-2020

TKBN Laagwater Waddentochten (12 en 13 september) - TKBN Grootwatercommissie

Dit weekend gaan we, net als in voorgaande jaren, met afgaand tij het Wad op. We gaan er twee dagtochten maken waarbij we een droogvallend zandplaatje opzoeken om op te kunnen pauzeren. Daarna varen we met het opkomend tij weer terug naar ons vertrekpunt. Dit zijn tochten voor ervaren kanovaarders die tenminste het niveau gevorderd/zeevaardigheid hebben, men dient dit bij aanmelding kenbaar te maken. We vertrekken steeds naar de mogelijke startplaatsen, bijv. Harlingen, Kornwerderzand of Roptazijl, vanaf het vaste kamp in onze tuin in Kimswerd waar je al vanaf vrijdagmiddag je tentje op kunt zetten. Het weer en de windsterkte/richting bepalen welke tochten we kunnen varen. Als het weer het niet toe laat om op het Wad te varen dan wijken we uit naar het binnenwater. We eten alle maaltijden gezamenlijk, hiervoor vragen wij een bijdrage van € 25,00 per persoon voor het hele weekend. Aanmelden (uiterlijk op 9 september) en info bij Peter en Ria Hoek via pr.hoek @ gmail.com of tel. 06 1352 2540.
Kalender: 18-09-2020

Biesbosch Kano Experience (18 t/m 20 september) - Dajaks, KV Breda & KV de Biesb

Een weekend lang wordt de Biesbosch in al zijn aspecten verkend. Dit door de
drie kanoverenigingen rond de Biesbosch georganiseerde landelijke evenement
biedt voor iedereen wel iets. De boswachter houdt op vrijdagavond een presentatie over de ontwikkelingen in de Biesbosch in het verleden, heden en de toekomst met veel foto’s en
aandacht voor de natuur en de ontwikkeling daarvan. Op zaterdag worden tochten van 20 en 30 km gevaren door de Biesbosch onder leiding van ervaren Biesboschvaarders. Op zaterdagavond kun je genieten van een tocht in de avondschemering door de Biesbosch. Op zondag heb je ook nog de mogelijkheid om onder leiding van een stadsgids per kano de historische binnenstad van Dordrecht te verkennen. Zo zie je deze stad zoals je die nog nooit hebt gezien. Daarnaast kun je deelnemen aan een tocht door een deel van de Biesbosch dat normaal alleen toegankelijk is voor vergunninghouders.
De BiesboschKanoExperience is een landelijk weekend waarvoor kanovaarders uit het hele land naar de Biesbosch komen. Door deel te nemen leer je niet alleen dit unieke vaargebied beter kennen maar kom je ook in aanraking met kanoërs uit alle delen van het land. Alle tochten starten vanaf StayOkay aan het Moldiep alwaar deelnemers overnachten. Voor dit weekend dien je jezelf tijdig op te geven via de speciale website www.biesboschkanoexperience.nl . De kosten exclusief het overnachten zijn € 12,00 per deelnemer.
Nieuws: 01-01-1970 Kalender: 23-09-2020

Kanopolo: Wereldkampioenschappen

Wereldkampioenschappen Kanopolo: 8-13 september 2020
Kalender: 26-09-2020

NK Kanopolo 2020

26/27 september 2020 - De Windhappers, Den Haag
Kalender: 26-09-2020

De Geuzentocht - KV De Sprinters

De Geuzentocht loopt van Zoetermeer naar Leiden en via de Heineken-fabriek weer terug. Deze tocht staat jaarlijks op de kalender van de Zoetermeerse KV De Sprinters om het succes van de Geuzen levend te houden. Het Leidens ontzet kent iedereen. Het feit dat de Geuzen vanuit Zoetermeer naar Leiden gingen is minder bekend. Op 17 september 1574 vond de zogenaamde Slag bij Zoetermeer plaats.
Op 26 september 2020 kanoën we vanaf onze vereniging naar de recreatieplas Vlietland, waar wordt gepauzeerd op het strandje. Daarna gaan we via de Vliet en de Trekvliet naar de binnenstad van Leiden (spatzeil nodig, kans op klotsende golven van sloepen). In Leiden wordt gepauzeerd in het Van der Werfpark langs de Rapenburg, bij het standbeeld van Burgemeester van der Werf. Hij was een van de grote helden tijdens het Spaanse Beleg van Leiden in 1574. Hier nuttigen we een broodje haring en een borrel, in het kader van het Leids Ontzet. We verlaten de stad over de oude Rijn naar de Weipoortse Vliet. Hier wordt gepauzeerd op een wei op het terrein van Heineken. Daarna vervolgen we onze tocht over de Weipoortse Vliet tot de kleine plas het Noord Aa (de echte) en gaan we terug naar het clubgebouw. We varen in een rustig tempo zodat iedere deelnemer mee kan komen. We verzamelen om 9.00 uur bij het clubgebouw en vertrekken om 9.30 uur. Verwacht wordt dat we om ongeveer 17.30 uur terug zijn. De afstand is 25 km. De deelnamekosten bedragen € 5,00 per persoon, voor vertrek contant te betalen. Het overige eten en drinken zelf meenemen evenals kleding voor alle weersomstandigheden. Zwemvest en spatzeil zijn verplicht.
Aanmelden voor 12 september bij Gonnie Driessen, via het mailadres info@zkvdesprinters.nl . Je vindt ons clubgebouw aan de Aziëweg 30 in Zoetermeer tegenover Parkeerplaats 1.
Kalender: 27-09-2020

VeluweRally 2020

Een tocht die je gewoon MOET meemaken!!

De VELUWE RALLY is een van de grootste kano-evenementen in Nederland. De tocht wordt georganiseerd door de Stichting Kanoactiviteiten, 'commissie de Veluwerally'. De stichting is ingeschreven in de Kamer van Koophandel Midden-Nederland onder nummer 852861527. Deze prestatietocht is bedoeld voor iedere ervaren kanovaarder. De oudste deelnemer is inmiddels 80 jaar! Wanneer je jonger bent dat 14 kun je de tocht onder begeleiding van iemand van minimaal 18 jaar varen..

De Veluwerally wordt elk jaar gehouden op de laatste zondag van september

De tocht voert over de IJssel van Deventer naar Wijhe (ca. 20 kilometer) , Hattem (ca. 35 kilometer) of Kampen (ca. 50 kilometer of ca. 80 kilometer). De 20, 35 en 50 KM afstanden gaan stroomafwaarts. De 80 KM deelnemers varen eerst stroomopwaarts naar Gorssel, en dan stroomafwaarts naar Kampen.

Meer info: https://www.veluwerally.nl/
Nieuws: 01-01-1970 Kalender: 03-10-2020

Kanopolo: Europese Clubkampioenschappen

Europese Clubkampioenschappen: 3/4 oktober 2020.
Kalender: 02-11-2020

Amsterdamse Bos - KV Lelystad

De tocht door het Amsterdamse Bos hoeft eigenlijk geen nadere introductie. Al vele malen hebben we deze tocht gevaren en vooral in de herfst, met prachtige herfstkleuren, is en blijft dit een prachtige tocht. Het is vooral genieten en niet teveel praten. Dat laatste is trouwens toch lastig als om de paar minuten een vliegtuig van of naar Schiphol vlak boven je hoofd langs scheert. Maar wel indrukwekkend. Aanmelden kan via de mail bij senioren @ kanovereniginglelystad.nl. Vermeld daarbij je naam, emailadres en het 06-nummer waarop je bereikbaar bent. De aanmelding ontvangen we graag minimaal 1 week voor de tocht.
Kalender: 30-11-2020

open marathontraining.

Marathon Kayak Team Netherlands
Iedereen die zich wil verbeteren in de marathon technieken en marathon tactiek is welkom om aan de twee zware trainingen deze dag mee te doen.
Graag vooraf aanmelden bij de secretaris van de commissie marathon.

LET OP: de locatie is gewijzigd.
Start is om 9:30 bij Skonenvaarder in Kampen


ZoekVraag van de dag

Als je één ding uit je verleden kon aanpassen wat zou het dan zijn?


Nieuws

25/11
13/11
11/11
27/09
20/08


Kalender

21/12
28/12
29/12
29/12
04/01


Laatste updates

08/12
25/11
23/08
22/08
08/08
Website: 231 pagina's.