Diversen

- * Welkom
- Fortune cookies
- Kalender
- Nieuws
- Zoekresultaten

Nieuws

Nieuws: 17-03-2020

Het is officieel en aanbevolen door de overheid.

Nieuws: 07-03-2020

Kayakers Rescued Strangford Lough

Eight kayakers got into difficulty in Strangford Lough this morning and have been recovered to shore by lifeboat and helicopter.

Belfast Coastguard was called at 10.35am by two kayakers who had managed to make it to an island in the Lough and reported that another six kayakers in their group were in the water after capsizing.

HM Coastguard sent the Coastguard rescue helicopter from Prestwick and Coastguard Rescue Teams from Portaferry and Bangor and requested the launch of the Portaferry RNLI inshore lifeboat.

The two kayakers who had made the call for help were located by the Coastguard helicopter on an island and were airlifted to shore and the RNLI Portaferry lifeboat recovered the other six people from Strangford Lough. All casualties were received on shore by the Northern Ireland Ambulance Service and have not required hospital treatment.


Notes to Editors: General advice for kayakers

HM Coastguard recommends that kayakers tell someone at home their passage plan including points of arrival and departure, timescale and any other relevant information. It would also be advisable to consider advising the Coastguard of your intentions and any deviation of your plans. You should also carry a VHF marine band radio and/or PLB. Call the Coastguard if you get into difficulty, preferably via channel 16 on your radio or if not call 999 and ask for the Coastguard.
Nieuws: 29-02-2020

Onderkoelde kajakker gered uit IJmeer

Vandaag rond 15:15 zijn de reddingboten uit Huizen druk in de weer geweest met twee kajakkers.

De kajakkers kwamen in de problemen tussen IJburg en forteiland Pampus, waar een van de twee kajaks omsloeg. De persoon uit de omgeslagen kajak was niet meer in staat om zelfstandig in zijn eigen kajak te komen. Hierop is de tweede kajakker hem te hulp geschoten en heeft hem achterop zijn eigen kajak naar het forteiland Pampus gebracht.

Tezamen met de reddingboot Ronduit van Reddingsbrigade Naarden en een boot van de Waterhulpdienst zijn de Nikolaas Wijsenbeek en De Huizer ter plaatse gegaan. Hier hebben de bemanningsleden van de reddingboten de eerste hulp van het onderkoelde slachtoffer overgenomen van de forteilandbeheerder. Ondertussen is er door de Kustwacht een Search and Rescue helikopter vanuit Den Helder gealarmeerd welke kort na de alarmering ter plaatse is gekomen. Een verpleegkundige van de helikopter heeft ter plaatse het slachtoffer onderzocht en besloten deze voor verder onderzoek te vervoeren naar het Amsterdam UMC locatie VUmc.

Het tweede slachtoffer is met de boot van de Waterhulpdienst en een opstapper van de Ronduit naar Muiden vervoerd, alwaar zijn familie hem opwachtte.

Ondertussen hebben de Nikolaas Wijsenbeek en De Huizer een zoekslag gemaakt naar de kajaks die nog op het water dreven. Deze zijn uiteindelijk aangetroffen en geborgen.

Nieuws: 04-02-2020

Gestrande kajakker in Florida na dagen uit water gered

Een 67-jarige kajakker die al ruim een week werd vermist, is maandag teruggevonden in Florida. De man ging op 22 januari alleen kajakken in het Everglades National Park in de Amerikaanse staat, maar kwam niet op zijn eindbestemming aan. Daarop werd een gerichte zoekactie gestart.

Speel videobericht.
Nieuws: 25-01-2020

KanoRijnland Pinkstertoernooi

Nieuws: 15-01-2020

KNRM rukte vorig jaar 446 keer uit in Friesland: veel verstrikte kajakkers

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is in 2019 in Friesland 446 keer uitgevaren. Dat is iets meer dan een jaar eerder (429).

Landelijk is 2.458 keer uitgevaren. De KNRM zegt dat er een opvallende stijging van het aantal acties ten behoeve van de binnenvaart en koopvaardij.

Het station van Hindeloopen - verantwoordelijk voor de driehoek tussen Stavoren, de Afsluitdijk en Makkum - moest verreweg het vaakst het water op: 108 maal. Het is daarmee één van de drukste stations van het land. Harlingen volgt met 56 reddingsacties.,,We hebben afgelopen jaar veel jachten met motorstoringen gehad’’, blikt schipper Henk-Jan Kuin van station Hindeloopen terug. ,,Ook raakten regelmatig kitesurfers verstrikt en we hebben vastgelopen huurboten gehad.’’ Het meest opvallende incident noemt hij de 43-jarige Zweedse vrouw die eind juli bij Makkum verdronk. Ze was een dagje naar het strand en viel van een opblaaszwaan. ,,We hadden vorig jaar ook nog een kajakker die onderweg was van Makkum naar Den Oever, met windkracht 5. Hij viel en raakte onderkoeld. De man kon nog wel bellen en is met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.’’

Drukte in juli bij Reddingsbrigade en KNRM
Eind juli was het alle hens aan dek bij de reddingsdiensten. Bij de Reddingsbrigade leidde het warme weer tot een recordaantal van 1200 zwemmers dat in rivieren, meren en de zee in de problemen kwam.

Lees ook | Reddingsbrigade moest 1200 mensen uit het water halen

Ook bij de KNRM was het destijds druk. ,,Er waren toen wel zes dingen op een dag en soms zelfs drie meldingen op hetzelfde moment’’, weet Kuin nog. ,,Dan moet je keuzes maken. Soms ben je bezig met een uitruk en komt er iets tussendoor.’’ In overleg met de Kustwacht wordt dan bepaald welke melding prioriteit krijgt. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een motorboot met een storing even blijft liggen en dat de vrijwilligers van de KNRM zich spoeden naar een meer dringende hulpvraag.

Het station van Hindeloopen heeft ongeveer twintig vrijwilligers die varen. Over de bezetting is Kuin, havenmeester van Hindeloopen en dus vrijwel altijd beschikbaar, niet te spreken. Er is een tekort aan vrijwilligers dat tijdens kantooruren bij calamiteiten de boot op kan. In de avonden en weekenden is dat geen probleem. ,,Het gaat goed met ons station, maar veel mensen die hier wel wonen, werken ergens anders. Zij mogen dan niet altijd weg van hun baas. Het zou mooi zijn als werkgevers wat coulanter zijn naar hun werknemers toe, als ze bijvoorbeeld weg moeten voor een melding. Dat zou ons erg helpen.’’

In actie voor een koe
Op 28 mei 2019 ging de KNRM af op een bijzondere melding. De dienst moest in actie komen voor een koe die rondzwom in de Waddenzee voor de dijk van Ameland. Het dier werd gespot ter hoogte van de Ballumerbocht. De KNRM rukte daarop uit met twee boten. Een uur later lukte het pas het dier naar de kant te krijgen. Daar werd de koe met behulp van een kraan op het droge geholpen en in een veewagen gezet. Het Amelander beest was voor het eerst buiten dit jaar en is in enthousiasme over een dijksloot gesprongen. De koe was uitgeput, maar heeft het hachelijke avontuur wel overleefd.

Bron: www.lc.nl
Nieuws: 12-01-2020

Drie vermiste kajakkers dood teruggevonden in Franse baai, jongen van 15 overlee

In de baai van de Somme, in het noordwesten van Frankrijk, zijn de lichamen van drie kajakkers gevonden. Een vierde - een jongen van 15 jaar - was nog in leven en is zwaar onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de publieke radiozender France Bleu.

De vier, allemaal lid van een kajakvereniging in Saint-Valéry-sur-Somme, werden zaterdagavond als vermist opgegeven. Ze waren met een groep van 8 personen gaan kajakken op zee, maar hadden zich afgesplitst omdat ze een andere route wilden nemen. Het groepje had aan het eind van de middag op de bestemming moeten arriveren, maar kwam niet aan. Daarop werd een zoektocht op touw gezet.Alle slachtoffers werden gevonden bij Le Crotoy. De eerste twee rond middernacht, een derde rond 4 uur zondagmorgen. De doden zijn twee mannen van 46 en 47 jaar en een vrouw van 58. Het nog levende slachtoffer is een jongen van 15. Wat er is gebeurd is nog niet duidelijk. (lees hieronder verder)

Volgens de burgemeester van Crotoy waren de weersomstandigheden in de baai zaterdagavond mild, maar zijn de stromingen er vaak verraderlijk. De slachtoffers waren mensen uit de streek en ervaren kajakkers.
Nieuws: 16-12-2019

Zie me lopen, met kano en peddelBij mooi weer kanode ik. Haalde ik dat enorme blauwe plastic gevaarte uit de gang en legde het in de gracht, naast de boot van Willem. Zie daar de reden dat ik niet meer kano. Willems boot is weg. Hij heeft hem verkocht aan iemand die hem pijlsnel in de fik wist te zetten. (Een Kees Kistje doen noemden wij dat vroeger, naar de AZ-speler die zijn sportzaak in de fik gezet zou hebben voor de verzekering. Als dat nooit bewezen is, meneer Kist, alsnog excuses voor ons vrolijk gezongen ‘Keessie is een pyromaan.’)


Gisteren is Willems wrak helemaal weggehaald. Nu heb ik geen opstapplek meer. En als het me al zou lukken vanaf de kade te water te gaan, dan kom ik er tot aan de zondvloed niet meer uit. Ik kan natuurlijk naar dat trappetje bij het café op de hoek maar sommige dingen moet je jezelf niet aandoen, vind ik. Zie me lopen, met mijn kano en peddel. Een niet onbekende, niet superfitte buurtbewoner in een niet bepaald afkledend zwemvest met een hol stuk plastic van drie meter langs een vol terras stamgasten.

“Lekker stukkie kanoën, buurman?” De eersten staan al op, pils in hand, om over te steken en de beste plek op de brug in te nemen. Uit het café zelf klinkt de haastig afdrogende kastelein: “Wacht op mij!” en ook de oude eigenaar trekt zich aan de biljartklok omhoog. Dit moet ie zien.

“En over twee uur komt ie terug, is nog leuker,” zegt een vaste klant tegen een toerist. “More funnie. Then he climbs er out.”

De bloemist gooit geestig als ie is wat losse bloemen in het water. ‘Welke muziek wil je gedraaid hebben?’

Ik was er al niet handig in. Ooit lag ik een halfuur naast de kano tegen de kade aan gedrukt, schuilend tot iedereen zijn kinderen naar school had gebracht en weer binnen was. Toen pas klom ik eruit.

Dit lijkt een lange inleiding voor Kano te koop, maar ik wilde het eigenlijk hebben over ‘Terugkomen is niet hetzelfde als blijven.’ Een inspirerend gedicht onder de brug van Stubbe, de vishandel. Daar waar je van het Singel onderlangs naar het IJ kunt varen. Ik peddelde er altijd langs en dan rechtsaf langs de rondvaartboten en het Centraal, via Nemo tot aan achter Artis en dan de Amstel op. Ik dacht: nu zie ik die mooie woorden van Belle van Zuylen nooit meer. Maar je kan er ook langslopen, zag ik vanochtend.

Langslopen is niet hetzelfde als langsvaren, maar in mijn geval veel minder gênant.

Thomas Acda (1967) is zanger en acteur. Voor Het Parool beschrijft hij wekelijks zijn observaties van ‘de’ Amsterdammer.
Nieuws: 25-11-2019

Kayakers were competent and fully equipped


(Lifeboat launched after fears over kayakers)

FRESHWATER Independent Lifeboat (FILB) was launched today (Sunday), after two kayakers were spotted struggling to reach land.

The team was paged by Solent Coastguard at 4.32pm, with crew arriving on the scene at 4.40pm, and D-Class launched shortly afterwards.

A spokesperson for FILB said: "Initial reports by Needles NCI suggested two kayakers were having difficulties approaching Scratchell's Bay. It was reported that one was towing the other.

"Upon approaching Scratchell's, a crew member spotted some light a little further along. After signalling with torch, the individual responded, and contact was made."


FILB crew members spoke with the kayakers, and identified they were competent and fully equipped with lifejackets and relevant safety devices.

Both kayakers were unhurt and fully coherent.

Satisfied that the situation had been resolved, Solent Coastguard stood down FILB, and D-Class returned to the boathouse for a 5.08pm recovery.
Nieuws: 13-11-2019

Kayakers rescue pilot who crashed plane into lake

Kayakers rescued a pilot who crashed his small plane into a freezing lake near Covington, Washington, officials said. The pilot is recovering at a hospital.
Source: HLN

Nieuws: 11-11-2019

Kanoër redt twee jongens uit Ketelmeer

Op het Ketelmeer zijn gistermiddag twee jongens gered die waren omgeslagen met hun bootje. Een passerende kanoër zag de drenkelingen en schoot te hulp.

De kanoër sloeg alarm en verleende eerste hulp. "Die heeft ze naar het eiland gebracht en met zijn eigen isolatiedekens ingepakt", schrijft de KNRM Urk. De hulpdiensten rukten massaal uit. Naast de KNRM kwamen ook de brandweer, duikers uit Urk en een ambulance op de melding af.

De onderkoelde jongens zijn door de KNRM naar de Schokkerhaven gebracht. Daar konden ze onder de douches van de jachthaven weer op temperatuur komen.

De KNRM heeft later in het donker het omgeslagen bootje geborgen, meldt Omroep Flevoland.

Nieuws: 27-09-2019

VeluweRally 2019 gaat niet door!

ANNULERING van de EENENVEERTIGSTE (41e) VeluweRally (zaterdag 28 en zondag 29 september 2019).!

Hoewel een beetje kanovaarder niet in de war raakt van een beetje wind of regen zijn de weersverwachtingen voor dit weekend van 28 en 29 september 2019 wel aanleiding voor de organisatie van de Veluwerally om deze te annuleren. Met de voorspelde windkracht van 6 a 7 in combinatie met fikse regen en temperaturen rond de 12 a 13 graden is het varen van een kanotocht op de IJssel naar het oordeel van het bestuur niet verantwoord.

Zelfs de inzet van Rode Kruis (EHBO) en Reddingsbrigade Deventer/Apeldoorn is dan niet toereikend om door de kou bevangen of omgeslagen vaarders op tijd te kunnen opvangen. Aangezien de populatie deelnemers niet louter uit doorgewinterde, op winterse omstandigheden getrainde vaarders bestaat, mogen we niet rekenen op een grote zelfredzaamheid. Ook weten we van een groot aantal regelmatige deelnemers dat ze met goed weer de Veluwerally op de IJssel als een pleziertocht ervaren. Aan die herinnering kunnen we komend weekend zeker geen invulling geven. Met deze weersomstandigheden is het echt geen pretje en onvoorbereid en ongetraind op dergelijke omstandigheden zelfs gevaarlijk om de tocht te varen.

Dat maakt dat we als bestuur helaas deze jaarlijkse activiteit op het laatste moment moeten afblazen en dat terwijl de waterstanden dit jaar wel toereikend waren. De 41e Veluwerally gaat dus helaas niet door. Volgend jaar zijn we wel weer van de partij.

Dit besluit wordt ondersteund door Rijkswaterstaat, Rode Kruis en Reddinsgbrigades. Veiligheid staat voorop.

De vooraf overgemaakte inschrijfgelden worden natuurlijk teruggestort.
Nieuws: 20-08-2019

Kayakers rescued after being trapped on beach for four hoursTwo kayakers were rescued after they became trapped on a beach for four hours due to strong winds and high seas.

At about 2pm on Sunday, August 18 the Wyke Coastguard Rescue Team was called out to a beach near to the White Nothe, where two kayakers had become trapped because of the severe weather conditions.

The Weymouth inshore lifeboat was called to help extract the kayakers by sea but due to the strong winds and high tide, this was deemed too risky.

Lulworth, Kimmeridge and St Alban coastguard rescue teams were also requested to assist due to the difficulty of the rescue.


The casualties were approximately 200 metres below the cliff so the crews set up some rope rescue equipment and sent one team member down to help the casualties.

It was then realised that the kayakers had no footwear and the extraction could not take place until some spare shoes arrived due to the difficulty of the extraction over loose rocks.

Eventually the kayakers were winched to safety one at a time, with both safe by 6pm.

They were placed in the warm coastguard vehicles and assessed for any injuries before the teams headed back to their stations.


ZoekVraag van de dag

Als je een glazen bol had, wat zou je daar graag in willen zien?


Nieuws

17/03
07/03
29/02
04/02
25/01


Kalender

10/04
11/04
11/04
12/04
12/04


Laatste updates

08/03
07/03
05/03
17/01
28/12
Website: 234 pagina's.