Diversen

- * Welkom
- Fortune cookies
- Kalender
- Nieuws
- Zoekresultaten

Nieuws

Nieuws: 10-07-2018

Creating Ability (Dynamic Paddlers)

Bron: DynamicPaddlers


Dit kan gebeuren.
Het toevoegen van veiligheidsbalken op een kajak geeft het gevoel dat de kajak nu vn is. Er zijn zelfs mensen die zulke dingen zeggen. Het is niet waar. Veiligheidsbalken zijn ongelooflijk gunstig voor het verbeteren van de stabiliteit. Ze gedragen zich als opleiding, waardoor een vaartuig stabieler wordt, maar ze zullen geen kwaad voorkomen. Veel factoren dragen bij tot stabiliteit, maar hier zijn er een paar van belang voor de veiligheidsbalken in het bijzonder: De afstand van de outrigger tot de romp (verder out=more stabiel)

De hoogte van de veiligheidsbalken (50 % in het water is stabieler dan boven het water te zijn) De dikte van de toegevoegde kussen (en) die de paddler hoger boven de binnenste romp (thicker=less stabiel) verhogen

De omstandigheden kunnen ook bijdragen tot instabiliteit: de huidige, de boot en de golf kunnen allemaal een verstoring van het evenwicht veroorzaken - vaak onverwacht. Wetende dat het potentieel om te veranderen bestaat, moet de paddler stappen ondernemen om te leren hoe je een gekantelde aangepaste kajak kunt verlaten. Dit is een vaardigheid die geleerd en geoefend kan worden - en in staat is om het te doen versterkt de veiligheid van de paddler op het water.
Nieuws: 03-07-2018

14 daagse weersverwachting

De voorspelling voor komende week is alleen maar mooi kano weer
Nieuws: 25-06-2018

Paraffine aangetroffen op strand bij Katwijk

Op het strand van Katwijk aan Zee is maandagochtend paraffine aangetroffen.Agenten werden gealarmeerd dat er een ’vreemde witte substantie’ op het strand lag ter hoogte van Visrestaurant KW106. Na onderzoek bleek het om paraffineblokken te gaan.

De politie waarschuwt bezoekers van het strand de paraffine niet aan te raken. De blokken kunnen voor honden gevaarlijk zijn wanneer ze het binnenkrijgen, want zij kunnen het mengsel van aardoliefracties en bruinkoolteer niet verteren.
Nieuws: 18-06-2018

Doorvaarbare vuilkering op kanoroute

Doorvaarbare vuilkering op kanoroute De oplossing voor een probleem dat wij als kanovaarders maar al te goed kennen. Een "onneembare" vuilvanger in de vorm van een drijvende balk op licht stromend water, meestal dichtbij de stuw, vispassage of kanostoep geplaatst, maakt dat je als kanovaarder soms onnodig moet "kluunen" op een plek waar je dat nu net niet wil. Wij sparen tenslotte graag prachtige oeverbegroeing.

Een nieuwe vinding van VWK-goten creëert een doorvaarbare doorgang voor kanovaarder, supboarder, of ondiep stekend vaartuig in (ook bestaande) drijfbalken of drijfvuil barrières. Een mooie oplossing waarbij de vuilkerende functie behouden blijft.

Nieuws: 17-06-2018 Kalender: 17-06-2018

Opening kanoroute Noordoost Veluwe

Op zaterdag 9 juni 2018 vindt in Veessen de feestelijke opening plaats van de kanoroute Noordoost Veluwe. De vernieuwde kanoroute wordt aangegeven middels knooppunten. Een routekaart is verkrijgbaar bij Buitengewoon Buiten, Vadesto en Wij zijn Heerde.

De kanoroute Noordoost Veluwe is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Heerde, Waterschap Vallei en Veluwe, Provincie Gelderland, Gebiedsontwikkeling Veessen-Wapenveld, de Nationale Postcode Loterij en de Sportvisserij Oost-Nederland. Nieuw aangelegde voorzieningen zijn zowel voor kanovaarders als voor vissers te gebruiken.


ZoekNieuws

10/07
03/07
25/06
18/06
17/06


Kalender

28/07
12/08
25/08
26/08
29/10


Laatste updates

05/07
21/06
24/04
18/11
22/08