Diversen

- * Welkom
- Fortune cookies
- Kalender
- Nieuws
- Zoekresultaten

Maanlanding

De Maanlanding, is dit wel echt gebeurd...
of had de NASA ons bij de neus ... ???

Klik hier voor vergroting

Mensenvoet?

Zou een mensenvoet wel zo ver wegzinken bij een zwaartekracht van enkel 1,8 newton (die op aarde is 9.81 newton). En volgens de berekeningen valt er per jaar 14 miljoen ton stof op het maanoppervlak. 

Als dat al 4.3 a 5.3 miljard jaar aan de gang is, dan zou er vandaag de dag 5486.4 cm liggen. Maar dat is niet zo: er ligt maar een laag stof van 5.08 cm. Dus waar is al dat stof naartoe?


Klik hier voor vergroting

Waar zijn de sterren?

Je ziet geen sterren op de maanfoto's omdat ze blootgesteld werden aan daglicht. Door dat het dag (eigenlijk morgen) is zie je geen sterren. Ook hier op Aarde zie je dat niet. Probeer maar eens een foto te maken van de hemel (’s nachts) met je fototoestel met een fel belicht voorwerp vlak voor de lens. Je zult geen enkele ster zien in de foto.

Op dezelfde manier zijn de astronauten aangepast aan de daglicht scènes rond hen heen. Ook zij hebben geen sterren gezien op de maan. Als experiment: ga van een sterk verlicht kamer naar buiten en kijk naar boven om sterren te zien. Ze zullen pas na een tijdje zichtbaar worden. Sterren werden op de maan gezien als er aan de voorwaarden werd voldaan = donker. En kijk eens naar de astronaut en dan naar de maanlander. Zouden er twee zo gigantische mannen in dat kleine dingetje kunnen? Als ze dat gedaan hebben waren het zeker sardienen in een blikje, want er moest nog een maanwagen (jaja, een wagen) mee naar de maan. Dat zal ook wel een moeilijke reis geweest zijn.


Klik hier voor vergroting

Wind op de maan?

Hoe kan deze vlag wapperen als er geen wind is op de maan. Of hoe kan er wind zijn op de maan als er geen atmosfeer is? In de vlag van de VS zat een naast de mast nog een verticale stok om de vlag recht te houden, maar de onderkant wappert toch?


Klik hier voor vergroting

Op de Maan

Van alle maanfoto's vond ik deze de mooiste. Ik noem hem altijd: "de eerste mens op de (namaak)maan." Je moet eens goed kijken naar de helm van deze astronaut. Het doet er nu niet toe of het Neil Armstrong of Buzz Aldrin is. Maar kijk eens goed naar de schaduwen van de fotograaf, en dan de schaduw van de maanlander. Hier is duidelijk iets niet juist.


Klik hier voor vergroting

Meerdere lichtbronnen

Hier is het gezicht uitvergroot, verscherpt, en meer contrast ingebracht. Nu valt het duidelijk op dat er meerdere lichtbronnen zijn omdat de schaduwen verschillende richtingen op gaan.


Klik hier voor vergroting

Geen kuiltje?

Hier zie je de maan onder de maanlander. Je ziet dat het oppervlak bijna niet geschonden is. Maar als daar een straal van verschillende 1000'en graden op heeft geblazen, zou er dan tenminste geen kuiltje zijn ontstaan?


Klik hier voor vergroting

Wat is hier te zien?

Wat zou er op deze foto te zien zijn? De NASA zegt dat het 2 weerkaatsingen zijn in het scherm van het fototoestel van de zon.




Klik hier voor vergroting

Omgekeerde schaduw!

Op deze foto vraag ik mij af waar het andere gedeelte van de aarde naartoe is. Waarom is er een brede sikkel van de aarde af. Schaduw van de maan kan het niet zijn. Maar wat dan wel ?

Mensen zeggen dat dit hetzelfde systeem is zoals wij op aarde 's nachts de afnemende en wassende maan hebben. Maar... die maanstanden ontstaan doordat de aarde zijn schaduw werpt op de maan. Hier kan je toch niet zeggen dat de maan zijn schaduw werpt op de aarde, of wel?


Zoek





Nieuws

11/02
19/10
07/05
17/03
07/03


Kalender



Laatste updates

26/02
16/02
21/12
08/03
17/01




Website: 235 pagina's.